České cesty postráži policajné BMW i8

Česká polícia dostala do vozového parku posilu, ktorá nemá v našich zemepisných šírkach obdobu.

Po úspešnom zapožičaní jedenástich áut BMW i3 do policajných služieb prichádza ako posila ďalšie auto. Je ním neskutočné delo BMW i8! Toto auto využívajú policajti v Dubaji, Sydney či Los Angeles. Česká polícia už má aj silnú Audi S6 so 450 koňmi, i8-čka sa teda stáva najsilnejším autom v službách polície u našich susedov.

BMW i8 dostalo plnú policajnú výbavu, vrátane majákov a prídavných svetiel. Slúžiť bude na diaľniciach južnej Moravy, tak je dosť možné, že ak sa vyberiete do týchto končín, môžete si túto „raritku“ pozrieť na vlastné oči. Automobil majú policajti len požičaný. Nemajte strach, že by na tom boli lepšie ako naši. V polícii bude 6 mesiacov, prípadne kým najazdí 20 000 km.

Plug-in hybridný športový voz BMW i8 má v elektrickom režime dojazd 37 km a maximálku 120 km/h, v hybridnom režime pôjde rýchlosťou 250 km/h. Zážihový 1,5 litrový motor roztáča kolesá zadnej nápravy, predné kolesá poháňa elektromotor. Celkový výkon je 266kW/362 kW. Pohotovostná hmotnosť auta je 1485 kg vďaka čomu to dá z 0 na 100 za 4,4 sekundy. Cena i8 sa pohybuje na úrovni 150 000 eur.

Zdroj: Autobazar.SK, YouTube

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / České cesty postráži policajné BMW i8