Range Rover Velar je oficiálne von!

Britská novinka od spoločnosti Land Rover je agresívnejšia, dynamickejšia a my sme si na ňu posvietili.

Robustný agresívny dizajn karosérie je doplnený dynamicky pôsobiacimi úzkymi LED svetlometmi a strechou, ktorá je svojou Narvik Black v ostrom kontraste so zvyškom farby karosérie. Zákazník si však môže zvoliť strechu aj v rovnakej farbe a dokonca aj panoramatické strešné okno. Land Rover pri novom modeli Velar po prvýkrát použil dizajn zapustených kľučiek od dverí, ktoré sa stávajú súčasťou karosérie. Zadný previs automobilu je len optickým zväčšením modelu, pretože sedem miest v ňom nenájdeme.

Každý môže byť úplne iný

Range Rover Velar si môže každý zákazník personalizovať, nakoľko automobilka ponúka napríklad 4 rôzne dizajny svetiel, ale aj niekoľko variácií karosérie. S rázvorom 2 874 mm je prienikom medzi modelmi Evoque a Sport. Nový multimediálny systém ovládajú dva 10 palcové dotykové displeje a vo vyšších výbavách nájdeme skutočne špecialitky, čo sa týka technologického vybavenia. 

Štyri motorizácie, jedno auto

Motorizácia v základe ponúka dvojlitrový TDI naladený na 180 koní, no je možné ho naštýlovať na pekných 240 koní. V benzínovej verzii je dvojlitrový štvorvalec naladený na 240 koní a trojlitrový šesťvalec ponúka až 300 koní. Maximálka začína na 217 km/h pri prvom spomínanom motore a končí až na 250 km/h pri najsilnejšom naladení. V budúcnosti je možné, že automobilka príde aj so športovou verziou, no nám sa zatiaľ tento kúsok celkom pozdáva!

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

 

Chcete vidieť Velar naživo? Zapojte sa do našej súťaže a hrajte o 2x2 zájazdy na Geneva International Motor Show!

Range Rover Velar je oficiálne von!
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Range Rover Velar je oficiálne von!