Kia predstavila svoj najvýkonnejší model!

Aktuálne prebiehajúci autosalón v Detroite bol poctený skutočnými skvostmi, medzi ktoré musíme jednoznačne zaradiť aj SKvelú novinku od kórejskej automobilky Kia.

Štýlový fastback s dizajnovými prvkami typickými pre automobily Kia je elegantným a zároveň výkonným tigrom na automobilovom trhu, ktorý hneď v úvode roka vyrazil svojim zjavom dych mnohým fanúšikom rýchlych a výkonných áut. Zaujímavý koncept s názvom Stinger má dynamický vzhľad, ktorý sa krásne snúbi s prémiovým koženým interiérom.

Prekvapuje výkonom

Pod kapotou sa už v základe ukrýva úctyhodný výkon 258 koní, ktorý má na svedomí dvojlitrový štvorvalec. Verzia Stinger GT je však už úplne iná liga! 3,3 litrový vidlicový twin-turbo šesťvalec utiahne až 370 koní, pričom z nuly na stovku dokáže zrýchliť za neuveriteľných 5,1 sekundy. Maximálna rýchlo je uvedená 270 km/h.

Hi-tech vybavenie pre náročných

Kia si dala záležať aj na technologickom vybavení, ktoré ponúka napríklad SKvelý zvuk v podobe 15 reproduktorov alebo prepracovaný systém infotaimentu či head-up display s vysokým rozlíšením. Nuž, musíme uznať, že tento kúsok sa Kórejcom skutočne vydaril! Novinky sa dočkáme v priebehu roka 2018.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kia predstavila svoj najvýkonnejší model!