Tesla má vážnu konkurenciu!

Faraday Future predstavil svoj prvý elektromobil, ktorý svojim zovňajškom pripomína sci-fi, no v skutočnosti ide o výkonný crossover!

Americký startup vyrobil elektromobil, ktorý môže svojimi parametrami a špecifikáciami pokojne konkurovať aj Muskovej Tesle. Faraday Future FF 91 má množstvo inovatívnych technológií, o čom svedčí aj fakt, že počas jeho výroby vzniklo až 1940 patentov! Elektromobil disponuje 130 kWh batériou a neuveriteľným výkonom až 1050 koní! Takisto neuveriteľný je aj dojazd, ktorý by mal byť 735 km. Z nuly na stovku dokáže vyšprintovať za 2,48 sekundy. 

Viac osobnejší automobil

Automobil je špecifikovaný priamo pre majiteľa špeciálnou funkciou Arrival Interface, ktorá identifikuje majiteľa nasnímaním tváre a sprístupní mu vozidlo aj bez použitia kľúča, pričom sa automaticky zapnú aj vodičom personalizované nastavenia. 

Presklenená strecha vyrobená z PDLC (polymér rozptýlený z tekutých kryštálov) svoje tónovanie prispôsobuje aktuálnej potrebe. FF 91 má plne autonómne riadenie, ktoré zabezpečuje 10 HD kamier, 13 radarov a 12 ultrazvukových senzorov. Crossover sa momentálne môže pochváliť zadným pohonom, no nie je vylúčené, že v budúcnosti bude vyrábaný aj vo verzii 4x4. V tom prípade by však musel byť k dvom elektromotorom pridaný ďalší. 

Americké šialenstvo za pár dolárov

Elektromobil Faraday Future spôsobil doslova ošiaľ, pretože za prednostnú rezerváciu stačilo zaplatiť len 5000 dolárov. Doposiaľ bolo podaných už niekoľko desiatok tisíc objednávok a to aj napriek tomu, že automobil pôjde do sériovej výroby najskôr budúci rok. 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesla má vážnu konkurenciu!