Nový Mercedes-Benz E Class bude úplne iný ako jeho predchodca

Aj tento rok sa chystajú v automobilovom priemysle veľké veci. Dlho očakávanou novinkou je aj Mercedes-Benz triedy E 2017, ktorý bude oficiálne predstavený na Detroit Auto Show už o pár dní.

Dizajn nového vozidla nesie prvky modelov C- Class a S-Class, pričom predchádzajúca identita "Éčka" bola doslova vymazaná. Dlhší o 43 mm, rázvor širší o 65 mm a pritom oveľa ľahší a stále elegantný s dlhou kapotou. Vďaka zlepšeným aerodynamickým špecifikáciám bude štvorvalcový benzín menej hlučný a s nižšou spotrebou paliva. Novinkou v tomto segmente bude aj jeho dieselový protiklad E220d, ktorý predstavuje úplne novú štvorvalcovú jednotku. Podľa posledných informácii bude vraj zatiaľ jedinou prevodovkou automat 9G-Tronic a v plánoch je aj hybrid. 

Interiér novej E triedy pripomína skôr elegantné S-ko s pôsobivým vizuálnym efektom dvoch 12,5 palcových displejov. Nechýbajú ani dotykové prvky na volante, no zaujímavosťou je aj poloautonómny jazdný režim. Po jeho oficiálnom predstavení budeme vedieť viac špecifikácií, no zatiaľ pre ukážku oficiálny teaser pre tento vydarený model.

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Mercedes-Benz E Class bude úplne iný ako jeho predchodc...