Audi R8 V10 Plus je jedným z najočakávanejších vozidiel budúceho roka!

Prvých 27 000 automobilov prvej generácie Audi R8 je za nami a na jar by mala prísť generácia číslo dva. Audi R8 V10 Plus 2016 je už na svete s európskymi špecifikáciami a vyzerá fakt skvele. 

O niečo dlhšia, širšia, nižšia a agresívnejšia verzia má pod kapotou 5,2 litrový 10 valec v dvoch agregátoch. Sedemstupňový dvojspojkový automat s pohonom 4x4 má počítačom riadenú spojku, ktorá dáva na prednú nápravu správne množstvo krútiaceho momentu, pričom zadná je samosvorná. Vďaka vyššiemu kompresnému pomeru, variabilnému saniu a vynikajúcim jazdným vlastnostiam s nízkymi emisiami je tento automobil vhodný na najnáročnejšie jazdné manévre.

Neskutočné zrýchlenie z nuly na stovku len za 2,7 sekundy a rýchlosť 273 km/h dosiahne už za 21,1 sekundy, čo je v porovnaní s Bugatti Veyron len o necelých 30 km/h pomalšie zrýchlenie v rovnakom čase. Maximálna rýchlosť ktorú druhá generácia Audi R8 dosiahne je až 329 km/h. 20 percentné zrýchlenie je poriadne cítiť, takisto aj 540 koní pod kapotou. Dá sa povedať, že toto bude najrýchlejšie Audi, aké sa kedy predávalo. Ohromujúci zvuk v spojení s prídavnými svetlometmi, dokonalým dizajnom a 20 palcovými kolesami robia z tohto Audi jedno z najočakávanejších áut roka 2016.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi R8 V10 Plus je jedným z najočakávanejších vozidiel budú...