Aj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlače

V súčasnosti existuje množstvo spôsobov, ako vylepšiť celkový dizajn svojho vozidla. Počuli ste už o hydrotlači?

Nedávno sme na našu facebookovú stránku Autobazar.SK zdieľali video hydrotransférnej tlače, ktoré malo veľký úspech. Pýtali ste sa, či sa niekto venuje hydrotlači aj u nás na Slovensku a prezradíme vám, že áno! Chalani zo spoločnosti Hydrograf.sk, ktorí začali prednedávnom tento spôsob povrchovej úpravy realizovať na Slovensku. Zisťovali sme preto, ako táto technika vlastne funguje a pre aké objekty je vhodná.
 
Ako vlastne hydrotransférna tlač funguje? "Hydrotransférna tlač spočíva na princípe prenosu vzoru pomocou dvoch médií. Prvým je "fólia", na ktorú sa vzor tlačí, aby sa dal v celku preniesť na vodnú hladinu. Druhým je už spomínaná voda ktorá dokonale obtečie aj ťažko prístupné miesta a tým pádom vieme dostať neporušený vzor napríklad aj na mriežky chladičov. Fólia sa na vode rozkladá a farba sa musí rozložiť späť do tekutého skupenstva. Pomocou aktivátoru farbu na krátky čas skvapalníme a môžeme začať ponárať."
 
Aj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlače
 
Hydrotlač možno aplikovať na všetky objekty, ktoré sa zmestia do aplikačnej vane. Strecha a zadný blatník sú príliš veľké, no predná maska, disky či jednotlivé menšie časti karosérie či interiéru vozidla môžete hydrotlačou vylepšiť. Táto technológia umožňuje potlač ľubovoľného 3D objektu nielen z kovu či plastu ale aj dreva a skla. Fantázií sa medze nekladú a pri hydrotransférnej tlači máte na výber z niekoľkých desiatok vzorov. Najpopulárnejšie sú v súčasnosti tmavé karbónové vzory a vojenský kamuf.
 
Aj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlače
 
"Hydrotransferna tlač je v podstate úprava povrchov ktorá zabezpečuje ochranu materiálu pred koróziou, UV žiarením a iným vonkajším vplyvom. Sama o sebe lak nechráni, pretože sa nachádza pod ním, no je odolnejšia voči teplotám"
 
Životnosť hydrotlače je porovnateľná s klasickým lakovaním, pretože po aplikácií vzoru nasleduje prelakovanie. Odstránenie polepu hydrotransférnou tlačou je trochu komplikovanejšie, pretože je potrebné zbrúsiť všetky vrstvy až na plnič. Exteriérové tetovanie pre váš automobil v základe môže stáť približne od 1000 €, no majitelia väčšinou volia polep len jednotlivých častí alebo doplnkov, či už v exteriéri alebo interiéri vozidla.
 
Aj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlačeAj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlačeAj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlačeAj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlačeAj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlačeAj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku hydrotlače
Zdroj:
Text: Autobazar.SK
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Aj vaše auto môže mať tetovanie. Predstavujeme vám techniku ...