Zdá sa vám toto vozidlo povedomé? Nečudujeme sa

 Číňania zas raz predviedli svoje majstrovstvo v kopírovaní. Tentokrát si vybrali Audi Q3, ktoré bolo inšpiráciou pre automobil Zotye S21.

To, že v Číne kopírujú všetko ako na bežiacom páse, nie je žiadna novinka. Minule sme písali o kópii Tesly, a teraz tu máme ďalšiu, avšak vzorom sa stala nemecká automobilka Audi.

Čínska automobilka s názvom Zotye vznikla len pred 13 rokmi, čo je v podstate vo svete automobilov novinka. Výrobca sľubuje vynikajúci výkon, spracovanie a výstupy, no realita je trochu iná. Na autosalóne Chengdu 2015 predstavili svoju novinku Zotye S21, ktorá je až príliš nápadne dizajnovo podobná Audi Q3. Predná maska je trochu rozdielna, no profil je totožný s Q3 a takisto a zadné koncové svetlá sú identické. Napriek tomu interiér prekvapuje, inšpirovaný Teslou model S využíva infotaimentový systém, vďaka ktorému dokonca viete ovládať klimatizáciu a nechýba ani 360° kamerový systém. 

Motor s objemom 1,5 l je preplňovaný agregát, ktorý má 162 koní. Štandardná je 5 stupňová manuálna prevodovka v automobile , vďaka čomu by ste očakávali, že auto na diaľnici bude tiché. Nuž, vraj nie je. Keďže je tento kopirák chránený činskou vládou, spoločnosť Audi to má so žalovaním márne. Pravdepodobne sa o to ani nebudú pokúšať.

A tu máme Audi Q3, čo poviete, podobajú sa?

Zdá sa vám toto vozidlo povedomé? Nečudujeme sa

Po kliknutí na fotografiu si môžete prezrieť celú galériu k inzerátu.

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Foto: Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zdá sa vám toto vozidlo povedomé? Nečudujeme sa