Čínania vyrobili napodobeninu Tesly S a už ich pozná celý svet. Predstavujeme Youxia Ranger X

Čínske spoločnosti prešli na vyšší level. Po výrobe lacných, no zato takmer identických značkových telefónov, prišli na chuť aj automobilovému priemyslu. Nový elektromobil dostal meno Youxia Ranger X.

Hoci sa nápadne podobá na Teslu model S, dizajnom aj spracovaním, jej tvorcovia hlásajú, že je to veľká hračka. Keďže tento startup je prvý, ktorý sa pustil do výroby elektromobilov v Číne, bude sa bezkonkurenčne držať na prvom mieste ešte veľmi dlho. Čínska podoba Tesly však vôbec nie je brak, aj keď je lacná. Ranger X, inšpirovaný Amerikou, má pohon zadných kolies a chváli sa aj asynchrónnymi elektromotormi, ktoré spolu dávajú automobilu až 362 koní. Zloženie batérie nebolo bližšie špecifikované, no vraj tento automobil dá stovku už za 5,2 sekundy a na jedno nabitie prejde až 285 míľ. Nuž oproti Tesle sa ešte majú v čom zlepšovať, ale na prvý pokus to vôbec nie je zlé. Čomu sa však čudujeme, sú až o 80% nižšie prevádzkové náklady. Asistenčné systémy od Mobileye pomáhajú udržiavať vozidlo v jazdnom pruhu a zaujímavosťou je aj systém HAL 9000, ktorý s vami bude počas jazdy viesť dialóg. 

Youxia má však na svoju novú vychytávku vlastný názor - na prvý pohľad je tam podoba, no odborník hneď zistí, že nejde o kópiu. Čo poviete, vydaril sa im elektromobil s názvom Ranger X?

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čínania vyrobili napodobeninu Tesly S a už ich pozná celý sv...