Audi S6 s falošnými výfukmi je smutným obrazom doby!

Časy, kedy výfuky slúžili na odvádzanie splodín sú preč. Ak malo auto silnejší motor a poriadny výkon, potrebovalo dvojitú koncovku výfuku. Prečo? Jednoducho aby dokázal odvádzať viac spalín.

Ak to bol extrémny superšport, tak mal aj štvoritú koncovku výfuku. Dnes? Koncovky sú často krát len dizajnovým prvkom. Žiaľ. Ako uviedol portál autoevolution, Audi túto absurditu dotiahlo k dokonalosti.

Zdroj: autoevolution.com

Falošné výfuky, zvuk motora z repráku. Kam sme sa to dopracovali?

Audi S6 je legendou. Ide o auto, ktoré s obrovským kurfom odvezie celú rodinu na lyžiarsku dovolenku a zároveň sa nestratí ani na okruhu. Je to pre mnohých kombík snov. Vo svojej vrcholnej forme malo Audi A6 pod kapotou extrémny 5,2 litrový 10 valcový motor z Lamborghini Gallardo s výkonom 435 koní. Skutočne to bol superšport v kombi karosérií. Doby sa menia, emisné normy sa sprísňujú a automobilky sa tomu žiaľ prispôsobujú aj pri kedysi čistokrvných športových modeloch. Smutným príkladom je aj súčasné Audi S6. Vedenie škrtlo kompletne benzínové motory a jedninou motorizáciou je 3 litrový nafťák. A to je extrémna škoda.

Zdroj: autoevolution.com

Iste, aj s naftou pod kapotou je Audi S6 skvelé auto, lenže spravilo krok nazad. Napríklad v minulosti nebola pre Audi S6 hranica 100 km/h problémom za 4,5 sekundy, novej generácií to trvá 5 sekúnd. S6 má okrem toho aj generátor zvuku benzínového motora. Čo to znamená? Posádka vnútri auta bude počúvať z reproduktorov rev priadneho benzínového motora. Nuž a okoloidúci budú odkázaní na štandardný zvuk diesla. Nakomickejšia je falošná koncovka výfukov. Iste, s nimi vyzerá S6 krásne a dravo. Lenže. Dvojica koncoviek vpravo je kompletna upchatá plastovou záslepkou, jednoducho neskutočne lacný spôsob. Nuž a ľavá dvojice síce už otvor má, avšak splodiny cez neho nejdú. Aj táto dvojica koncoviek je úplne falošná, splodiny S6 vypúšťa otvorom, ktorý je o čosi ďalej pod autom. Áno, je to ekologickejšie, toto auto bude mať aj výrazne nižšiu spotrebu, lenže to nie je pointa športových áut. Majú byť lepšie ovládateľné, rýchlejšie a dravejšie. A to nová Audi S6 nespĺňa, žiaľ.

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj foto: autoevolution.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi S6 s falošnými výfukmi je smutným obrazom doby!