Aj výrobcovia Mustangu sa nechali uniesť Plutom

Ford predstavil špeciálnu edíciu Mustangu, ktorá je oslavou misií Apollo. Na prekvapenie je tento kozmický model celkom vkusný.

Špeciálne edície Mustangu nebývajú vždy každému podľa gusta, ale tento sa im vydaril. Inšpirovaný kozmonautami z NASA získal Ford Mustang Apollo Edition aj vhodnú kombináciu farieb. Na biely predný blatník dostal vlajku a nápis USA a čierno-červené doplnky s touto kombináciou pripomínajú americké rakety. Áno, presne také, aké poznáme z filmov. Dokonca podsvietenie vytvorené LED svetlami pripomína žiaru vzlietajúcej rakety!

Aj keď exteriér vyzerá dosť extravagantne, nie je to jediná vec na ktorú si výrobcovia tohto vesmírneho automobilu posvietili. V interiéri je nová prístrojovka a vyšívané detaily, špeciálne pre túto zákazku. Osemvalec pod kapotou dostal od Ford Performance oddelenia kompresor a nový výfuk, pod kapotou sa nachádza 627 koní a 732 Nm krútiaceho momentu. 

Ak si myslíte, že tento model bol zbytočný, nie je to vôbec tak. Ford Mustang Apollo Edition vo vesmírnej edícií inšpirovaný NASA ide do dražby 23. júla 2015 a výťažok bude venovaný programom vzdelávania mládeže. Nový majiteľ americkej kozmickej lode tak investuje do dobrej veci.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Aj výrobcovia Mustangu sa nechali uniesť Plutom