Svitá nádej na bezpečnejšie časy na cestách!?

Nebezpečné obiehanie kamiónov je každodennou realitou aj na našich cestách. Známa vlajková loď v elektronike uviedla na trh vecičku, ktorá mu možno dá stopku.

Obiehať kamión nie je zakázané, ale ...

Obehnúť osobné auto a ani kamión nie je zakázané. Plynulosť premávky nadovšetko. Avšak práve pri obiehaní robustných, častokrát rýchlo jazdiacich autách v neprehľadnej situácii, pri nesprávnom odhade schopností, či na neznámom území je  príčinou smrteľných nehôd. A odnášajú si to veľmi často práve tí, ktorí sa ocitli vedľa.

Samsung v Argentíne predstavil novinku - Safety Truck. Bezpečnostný nákladiak (ako sme si preložili) spočíva vo vybavení kamiónu/ nákladiaku bezdrôtovou kamerou, ktorú umiestnia na jeho predný nárazník. Záber cesty  pred sa z kamery prenáša na 4 outdoorove obrazové panely umiestnené na zadnej časti návesu. Táto, podľa nás zaujímavá vecička vznikla ako reakcia na vysokú nehodovosť v krajine.

Láme nás zvedavosť ako sa uchytí novinka. Na jednej strane zvyšuje prehľad o situácii pred kamiónom, ktorý che vodič obehnúť a tak mu dáva možnosť predvídať svoje možnosti. No na druhej strane nás napadá otázka: Nebude to tlak na pozornosť? Alebo lákať na častejšie obiehanie práve u tých, ktorí nedokážu odhadnúť zodpovedne schopnosti  za žiadnych okolností?

 Ale nebudeme uzatvárať súdy. Inovácii Safety car  držíme palce a ak sa osvedčí, možno ho uvítame aj na našich cestách.Ktorý vodič by (ne)bol za?

Zdroj: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Svitá nádej na bezpečnejšie časy na cestách!?