Walkerov 550-koňový Nissan Skyline z Fast&Furious 4 je na predaj!

Ďalšia filmová hviezda je na predaj! Tentokrát si môžete kúpiť originál Nissan Skyline R34 s 550 koňmi pod kapotou, ktorý riadil sám Paul Walker v 4. časti Rýchlo a zbesilo. 

 Vo filme bolo použitých až 9 Skylinov, no osem z nich bolo "fejk" a malo podvozok z VW Beetle s plastovou konštrukciou. Áno, je to neuveriteľné, no teraz je na predaj jediný originál. Silne modifikovaný modrý krásavec čaká na nového majiteľa. A ten sa môže tešiť na skutočné vychytávky. 

Pod kapotou sa nachádza dvojitý turbo 2.6 liter, ktorý v spojení so šesťstupňovou prevodovkou dokáže rozdeliť silu 550 koní medzi všetky 4 kolesá. Jednoduchá softvérová modifikácia môže Skyline vystreliť do vesmíru so silou až 1000 koní! Pre fajnšmejkrov môžeme prezradiť, že medzi ďalšími vychytávkami nájdete pruženie, pedále, výfuk, nárazníky a mnoho ďalších úprav od Nismo, závodné disky Volk či riadenie od Momo Alcantara.

Jedna z najznámejších akreditovaných spoločností zdokumentovala históriu a vývoj filmového auta v 40 stranovej "knihe". Odhadujú, že cena auta sa môže pohybovať od 750 000 € do 5 000 000 €. Keďže má najazdených len 6000 km (nie, nestáčali), odhaduje sa, že aj samotná predajná cena, ktorá je teraz zatiaľ na hodnote "len" 600 000 USD, určite závratne stúpne. Avšak investícia do budúcnosti to je dobrá. Hodota Skylinu sa bude už len zvyšovať.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK, topgear.com

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Walkerov 550-koňový Nissan Skyline z Fast&Furious 4 je na pr...