Toto je najdrahší VW!

VW je u nás jednou z najpopulárnejších značiek. Iste, nie je to práve najlacnejšia značka a mnoho motoristov má výhrady ku konzervatívnemu prístupu automobilky, iní to naopak považujú za výhodu. Ak si ale predstavíte ten najdrahší VW, pravdepodobne vás napadne nejaká limitovaná edícia Touaregu. Nie je tomu tak, ten absolútne najdrahší sériový VW je niečo fakt divné.

Karavan do terénu

Presne tak, najdrahším VW je terénny karavan. Konkrétne sa jedná o VW Amarok Geho Cab Kora. Je to skutočne zaujímavý počin, Nemci vzali terénny pick-up Amarok a osadili ho obytnou nadstavbou. Treba však povedať, že vôbec nejde o lacnú prestavbu. Za podobné peniaze si viete kúpiť aj rozmernejší jazdený karavan. Každopádne tu vsádzajú na univerzálnosť auta, nakoľko Amarok prekoná aj v teréne prekážky, o ktorých by sa bežnému karavanu len snívalo. Ideálne vozidlo na komfortnú cesto okolo sveta.

Samotná nadstavba meria na dĺžku 4,85 metrov. Zásluhou toho sa celá dĺžka natiahla na viac ako 6 metrov. Šírka je 2,14 metra, výška auta je úctyhodná, 2,89 metrov. Kabína samotného auta ostala bez zmeny, takže sa v ňom odvezie pohodlne 5 cestujúcich. Nadstavba je však určená pre luxusný pobyt pre 2 osoby, no vyspia sa tu aj 4 cestujúci. Nadstavba má v časti nad kabínou auta pohodlnú posteľ, ktorú môže kdekto závidieť. Dĺžka 2 metre a šírka 2 metre je maximálne veľkorysá. Za príplatok môže byť dlhšia dokonca o ďalších 10 cm. V zadnej časti nájdete aj sedenie so stolíkom na jedenie, respektíve obývaciu časť. Tieto lavice sa dajú navyše zložiť a vytvoria ďalšie lôžko pre 2 osoby. Je tu aj miniatúrna kuchyňa, no je tu všetko potrebné. Mikrovlnka, varná doska, drez, dokonca aj kávovar. Prekvapí prítomnosť maličkej kúpeľne aj s WC, je to teda kompletne zariadené obytné vozidlo. Nadstavba obsahuje aj 140 litrovú nádrž na pitnú vodu. Ďalšia, 40 litrová nádrž sa napĺňa použitou vodou zo sprchy a je opäť použitá na splachovanie WC.

Čo sa týka motorickej stránky, vybrať si môžete zo štandardných motorov ako v Amaroku. Najlepšou možnosťou bude určite výkonný 3 litrový 6 valcový diesel s výkonom 259 koní. Ďalšou veľmi zaujímavou možnosťou príplatku je zvýšiť si podvozok o ďalšie 3 cm. S ním bude VW Amarok Geho Cab Kora fakt nezastaviteľné auto! Vstavané skrinky či solárne panely sú len čerešničkou na torte. Len tá cena. Samotná nadstavba sa v základnej verzií predáva za 112 000 €. Lenže bez auta, Amarok si musíte dokúpiť. V spojení so spomenutým motorom a vylepšeniami sme cenovo poriadne vysoko. Na 170 000 €! Tým sa stáva VW Amarok Geho Cab Kora najdrahším VW.

Zdroj: Zdroj: Autobazar.sk, automobil-produktion.de, YouTube.com/JARO SPEED

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je najdrahší VW!