Čínske SUV má obrazovku s uhlopriečkou 122 cm!

Čínske automobily už dávno nie sú len stelesnením nekvalitného auta, ktoré je kópiou nejakého oveľa známejšieho. Pre mnohých neznáma automobilka Byton na svojich stránkach, aj na autosalóne vo Frankfurte predstavili pomerne atraktívne SUV. Jeho meno je M-Byte a vo svojej kategórií sa možno stane hitom.

 

Zdroj: engadget.com

Elektrická revolúcia z Číny?

Toto SUV zaujme už na prvý pohľad. Žiadna čínska kopírka, je to úplne originálny kúsok. A zaujme aj tým, čo nájdeme pod kapotou. Pôjde o 2 alternatívy, tá slabšia ponúlne 1 elektromotor s výkonom 272 koní. Druhá zaujme pekným výkonom, až 408 koní a skrýva elektromotory dva. Pohon všetkých 4 kolies a dojazd 435 km znamenajú, že nepôjde len o štýlové autá na cestu pár km do práce a domov. Samozrejmosťou je aj možnosť rýchlonabíjania, batérie sa na 80% kapacity dobijú len za 35 minút.

Zdroj: engadget.com

Čínska automobilka Byton s modelom M-Byte trafila klinec po hlavičke. Eviduje už 50 000 predobjednávok, čo môžu závidieť aj oveľa renomovanejšie automobilky. Dôvod? Jedným z nich je samozrejme aj cena. Tá na prvý pohľad nie je malá, 45 000 €. Ak sa však pozriete na konkurentov s podobnou karosériou, elektrickým motorom a rovnako dobrým dojazdom, dostávame sa na dvojnásobok. Byton M-Byte je tak o polovicu lacnejší, ako konkurencia. A to je už poriadny rozdiel.

Zdroj: engadget.com

Prekvapí aj interiér. Ten pôsobí mimoriadne kvalitne a zároveň futuristicky. To je potešujúce, nakoľko mnoho automobiliek pri konceptoch vyrukuje so skvelými nápadmi a do produkcie sa dostane len 100 krát videná nuda. V Číne sa toho neboja. Interiéru jednoznačne dominuje gigantická obrazovka s uhlopriečkou 48 palcov. To je 122 cm, v podstate auto-kino. Ozrutný displej sa ovláda buď cez 7 palcový displej pred vodičom na volante, alebo 8 palcovým displejom medzi vodičom a spolujazdcom. Ktovie, aké bude používanie displeja v praxi. Určite poznáte pocit, keď vás v noci osvetľuje obrazovka displeja v aute. No a ako musí osvetľovať niečo takto ozrutné? Ukáže prax.

Zdroj: engadget.com

Zdroj: byton.com

Zdroj foto: engadget.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čínske SUV má obrazovku s uhlopriečkou 122 cm!