Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!

Stočené kilometre. Nekonečná debata o tom, či je počet uverejnený v inzeráte pravdivý alebo nie, nás priviedla na myšlienku hľadať príklad, kde počet najazdených kilometrov, závratná cena a exkluzívna značka vôbec nehrá prím. Cenná je práve starosť  a vzťah majiteľa k vozidlu.  A jeden sa našiel. Veríme, že na Slovensku nie ojedinelý.  Lada 2105 zvaná Vasiľ.

 
Dvojica kamarátov (Matej a Majo) v súčasnosti už trojica (Tomáš) našli starú Ladu 2105 prostredníctvom inzerátu na sociálnej sieti. Následne ju „vyhandľovali“ za 200€ z pôvodnej ceny 150€ a príbeh cestovateľa Vasiľa na štyroch kolesách začal.
 
 Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!
Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že Vasiľ to ledva potiahne na diaľnici. Pravda je taká, že od doby, kedy sa im dostal pod ruky, absolvoval 20 000 kilometrov.  Pri spotrebe 7l benzínu na 100 kilometrov a výške jeho veku sa musia držať do rýchlosti 80km/h, čo robí divy so stúpajúcou spotrebou. Ale koniec koncov, na diaľnici to naozaj potiahne a vďaka ležérnej rýchlosti dopraje svojim pasažierom kľudný a parádny pohľad na okolie. Na pár kontrolných prehliadok pred dlhou cestou potrebuje to, čo všetky ostatné autá. Palivo – benzín. A teda, občas trochu viac, ako by bolo pekné.
 
Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!
Doteraz sa Lade svetom podarilo navštíviť Kyjev či prekonať  okruh po Balkáne (Srbsko, Macedónsko, Albánsko, Grécko, Čierna Hora, Bosna a Hercegovina,). Naposledy prekonali expedíciu Kazpik 2014, počas ktorej zbrázdili 12 000 kilometrov cez 13 štátov za 30 dní.
 
Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!
 
Zdá sa vám to neuveriteľné? Ono to neuveriteľné je. A aj obdivuhodné. Cestovať obrovskú vzdialenosť na aute, ktoré za svoju 29–ročnú existenciu najazdilo dohromady odhadom 200 000 kilometrov bez ohľadu na stočenky alebo nestočenky. Je to zrejme aj o viere vo svoje schopnosti a schopnosti auta. Chalani tvrdia: „Autu vždy veríme a strach nemáme.“
 
Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!
 
Zdá sa vám to nezodpovedné? Možno. Hoci, vypovedať vám môže aj nové auto na ceste do práce v pondeľňajšej zápche. Každý môže mať iný názor, ale ako sa hovorí, žijeme len raz a zážitky, ktoré chalani s Vasiľom majú, im tak trochu môžeme závidieť. Koľko z nás by išlo, koľko z nás by chcelo, koľko z nás sa dokáže vyhovoriť na všetko možné aj nemožné? To, prečo to robia je nielen pocit slobody, vďaka ktorej si naplánujú trasu podľa seba, sadnú do auta a idú, ale aj preto aby, citujeme: „....chceme dokázať sebe aj okoliu, že sa to fakt dá.“
 
A ono sa to naozaj dá, fotografie sú dôkazom.
 
Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!
 
Keď sa pozeráte na nejakú jazdenku, nepodceňujte ju a neriešte každý jeden stočený kilometer, aj keď aj to má svoje opodstatnenie, ale nie v extrémnej miere.  Ak aj vy veríte tomu svojmu „staroušovi“ na štyroch s ošúchaným volantom, nemyslíte si, že pri predaji alebo kúpe nového by nemala zavážiť práve vaša poriadna starostlivosť, ktorú ste mu venovali?
 
Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!
 
Viac zaujímavostí a pikošiek z ciest nájdete na FB fanpage LADA svetom a na www.ladasvetom.sk. Ak vás príbeh Vasiľa zaujal a chceli by ste ho podporiť, zdolávať ďalších pár desiatok tísícov kilometrov, kontaktujte ich a smelo do toho!
 
Zažívate so svojim autom rovnako zaujímavý príbeh a chcete ukázať, že všetko je možné?
Napíšte nám TU! a podeľte sa oň s nami.
 
Text: Autobazar.sk
Foto: Team LADA svetom
Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vasiľ: Keď najazdené kilometre, tak svetovo!