Škoda prináša inovatívnu klimatizáciu, zatočí s alergiou!

Škoda Scala je novinkou, s ktorou mnoho z nás ešte nemá ani osobnú skúsenosť. Napriek tomu sa už dočkala zaujímavej inovácie. Scala dostane do výbavy špeciálnu klimatizáciu, ktorá sa v prípade úspechu dostane aj do ďalších modelov.

Škodovka, najlepšia klimatizácia na svete?

Zdroj: skoda-storyboard.com

Škode Scale venovali extrémnu pozornosť, hlavne čo sa týka klimatizácie. Tá má poriadne vychytávky. Prvou je dvojzónová klimatizácia, ktorá dokáže zredukovať počet alergénov. Vďaka špeciálnemu kabínovému filtru sa k posádke nedostanú alergény, ktoré môžu spôsobovať kýchanie, svrbenie očí o podobne.

Zdroj: skoda-storyboard.com

Škoda Scala však takýmito vylepšeniami klimatizácie zďaleka nekončí. V interiéri sa nachádza niekoľko senzorov kvality vzduchu. Ak zaznamenanajú prítomnosť neželaných častíc, uzavrú vonkajší prívod vzduchu, aby sa ďalšie častice dnu nedostali. Rovnako sa tu nachádza aj čidlo monitorujúce slnečné žiarenie. Špecialitou je, že nielen intenzitu ale aj smer žiarenia. Vďaka tomu systém vyhodnotí nielen smer žiarenia, ale aj teplotu a vlhkosť a podľa toho prispôsobí intenzitu chladenia klimatizácie. O tom, že Škoda Scala a jej klimatizácia je pripravená na najdrsnejšie podmienky, svedčí aj miesto, kde bola testovaná. V horúcej arizonskej púšti. Ak si novú Škodu Scalu kúpite, tak sa pravdepodobne môžete tešiť na naozaj účinnú klimatizáciu. Aj napriek stále horúcejším letám.

Zdroj: skoda-storyboard.com

Zdroj: skoda-storyboard.com

Zdroj foto: skoda-storyboard.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda prináša inovatívnu klimatizáciu, zatočí s alergiou!