4x4 off-road karavan, ktorý prežije koniec sveta

Koľko peňazí treba na kúpu vozidla, ktoré je konštruované tak, aby prežilo nemožné? Za 313 250 eur si môžeš kúpiť 4x4 off-road monštrum, ktoré podľa výrobcov prežije koniec sveta! Ako si tento obrí dom na kolesách poradí v naozaj extrémnych podmienkach? Sleduj video.

Nájsť na trhu karavan, ktorý prekvapí schopnosťami v teréne a odolá extrémnym podmienkam? Ťažká úloha, ktorá ponúka mimoriadne schopné vozidlo. Je ním armádne monštrum s vlastnosťami všetkoterénu.  

Armádne využitie

Už na prvý pohľad je jasné, že sa nejedná o klasický dovolenkový špeciál. Charakter vozidla napovedá možnosť využitia v armáde. Je celkom jasné, že by podobné konštrukčné riešenie splnilo prísne požiadavky „vstupu do armády.“

Extrémna priechodnosť

Aký materiál je podľa teba vhodný na výrobu konštrukcie vozidla určeného na pokorenie možností prežitia? Konštrukcia tohto unikátu je skoro celá vyrobená z kovu. Odolné telo k tomu vyniká extrémnou priechodnosťou v teréne.

Ubytovanie na kolesách

Možnosť cestovania po svete s vlastným ubytovaním na kolesách je natoľko populárna, že vznikajú modely, ktoré berú vášnivým automobilovým fanatikom dych. Spojiť túto podmienku s takmer nezlučiteľnými vlastnosťami, odolnosť a parametrami je už dnes možné.

Neštandardné vlastnosti

Nadštandardné rozmery a púštna farba naznačujú, že sa pod karosériou nezvyčajného vozidla ukrýva prekvapenie. Masívny podvozok Freightliner triedy Business vytvára množstvo priestoru pre posádku a osadenie veľkého 6-valcového vznetového motoru Cummins, ktorý disponuje výkonom 354 koní a krútiacim momentom 1 491 newtonmetrov.

4x4 pohon

Armádny karavan disponuje pohonom všetkých kolies. Priechodnosť v teréne zabezpečujú veľké pneumatiky s terénnym vzorom o veľkosti 425/65 R22,5.

Armádny 4x4 karavan s motorom Cummins

Foto: youtube.com/Big Truck Big RV

Ťažná sila

Zaujímavou vlastnosťou je upevnenie náhradného kolesa na navijaku, ktoré umožňuje výmenu kolesa v teréne. V nespevnenom teréne poskytuje technika možnosť využitia predných a zadných uzamykateľných diferenciálov. Karavan utiahne príves o hmotnosti až 9 ton.

Ďalšie vlastnosti

Konštrukčné riešenie umožňuje možnosť prepravy paliva o objeme 303 litrov. Okrem nafty sú súčasťou karavanu aj objemné nádrže na vodu. Vlastné zásoba elektrickej energie a ďalších životných nevyhnutností, ktoré majú dovoliť v aute v závislosti na obsadenie po rad dní či týždňov prežiť aj svetovú apokalypsu.

Vybavenie

Interiér prekvapí priestorom a praktickým vybavením. Kompletné pohodlie na cestách zabezpečuje jedálenský kút, kuchynská linka s drezom, sporák, pohovka. Na uloženie ostatných osobných vecí perfektne poslúži štedrý úložný priestor.

Foto: youtube.com/Big Truck Big RV

Ubytuje 7 osôb

Karavan odvezie a ubytuje až 7 dospelých osôb. Netradične umiestnené lôžka sa nachádzajú  v rade sedadiel za vodičom. Sklopia a rozložia sa pomocou elektrického ovládania. Vďaka využitiu prednej časti môže byť v zadnej časti karavanu ďalší dôležitý prvok výbavy pre pohodlné cestovanie. Nečakane priestranná kúpeľňa so sprchovacím kútom a toaletou je vítaným bonusom na krátkodobé aj dlhodobé cesty.

Cena

Koľko peňazí treba na kúpu vozidla, ktoré je konštruované tak, aby prežilo nemožné? Dnes si na trhu môžeš kúpiť 4x4 off-road monštrum, ktoré podľa výrobcov prežije koniec sveta! Ako si tento obrí dom na kolesách poradí v naozaj extrémnych podmienkach? Sleduj video na konci článku.

Prežije koniec sveta

Za 349 990 amerických dolárov, v prepočte približne za 313 250 eur, si môžeš kúpiť vozidlo, vďaka ktorému prežiješ prírodnú katastrofu. Vo výbave nechýbajú elektrické zásuvky a luxusné prvky výbavy ako klimatizácia, kúrenie, audio a video. Ako hodnotíš výbavu a technické parametre? Môže to byť podľa teba pravda? Podeľ sa s nami o svoj názor v komentároch. 

Zdroj video: Youtube kanál Big Truck Big RV

Zdroj foto: Youtube kanál Big Truck Big RV

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 4x4 off-road karavan, ktorý prežije koniec sveta