Nové BMW 1 v základe, aj plnke. Stále je to nuda!

Fotografie nového BMW 1 boli odtajnené už dávnejšie, teraz sa ešte viac odhalilo svetu. Nová generácia ešte pred vizualizáciami zaujala svojou novou filozofiou. Mnohých však zaujala v negatívnom zmysle slova. BMW 1 si častokrát kupovali ľudia, ktorí chceli malú šikovnú zadokolku (aj keď o tom často nevedeli), prípadne si chceli užiť výkon 6 valcového motora v drobnom aute. O toto všetko nás BMW pripravilo.

3 valec a predokolka, to je Fabia? Nie, BMW!

Presne tak, BMW 1 prichádza s rovnakým počtom valcov a rovnakým systémom pohonu, aký mala napríklad aj Škoda Fabia HTP. Iste, doba odvtedy pokročila, no pred pár rokmi bolo hriechom čo i len pomyslieť na to mať BMW s pohonom predných kolies a 3 valcami pod kapotou. Dnes je to realita. BMW chce zaujať viac zákazníkov, čiastočne možno aj optimalizovať náklady. Preto je nové BMW 1 celkom iným autom, ako kedysi.

Zdroj: bmwblog.com

Okrem spomínaného pohonu predných kolies si budete môcť zvoliť aj pohon 4x4. Samozrejme za príplatok. Uznať treba, že prechod k pohonu predných kolies sa pozitívne prejavil v praktických vlastnostiach. Cestujúci vpredu majú odkladací priestor v stredovom tuneli, cestujúci vzadu viac priestoru a všetci o 20 litrov väčší batožinový priestor. Čo sa týka výbavy, tak poteší 12,3 palcový displej, head-up displej, vo vyšších výbavách automatický brzdový asistent, automatické parkovanie, parkovacia kamera, monitorovanie jazdných pruhov a podobne. Ako je pri BMW zvykom, naskladať si tu môžete prakticky čokoľvek.

Zdroj: bmwblog.com

Čo sa týka dizajnu, to je veľmi subjektívna záležitosť. Celkovo však stratil veľkú časť zo svojej agresívnosti, ktorá ho robila práve BMW-čkom. Pôsobí možno príliš jednoducho, nevýrazne a nudne. Na druhej strane sa takýto konzervatívnejší a oblejší dizajn niekomu možno bude páčiť viac. V takomto prípade je ale otázkou, či sa oblejšími tvarmi neinšpirovali napríklad trošku práve pri Mercedese.

Zdroj: bmwblog.com

Čo sa týka motorov, tak základom bude 1,5 litrový trojvalec s výkonom 116 koní. Za tento trojvalec v novom BMW 1 zaplatíte 28 200 €. Chceli by ste niečo iné ako 3 valce? V tom prípade nemáte žiadnu inú možnosť, len siahnuť po M135i xDrive s výkonom 306 koní, 4 valcami a cenou 48 900 €! V opačnom prípade musíte siahnuť po niektorom z trojice dieslov. Uvidíme, ako na tieto zmeny zareagujú zákazníci BMW.

Zdroj: bmwblog.com

Zdroj: bmwblog.com

Zdroj foto: bmwblog.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nové BMW 1 v základe, aj plnke. Stále je to nuda!