Škoda vyvíja elektrické SUV s dojazdom až 500 km!

Škoda patrí k stáliciam našich ciest. Je obľúbená, pre niekoho však možno až príliš konzervatívna. Mladoboleslavská značka ale ide s dobou a pdobne ako konkurencia vidí svoju budúcnosť v elektromobiloch. Množstvo z nich je vhodných do mesta s dojazdom niekoľko desiatok kilometrov. Skutočne veľkých a použiteľných elektrických áut s poriadnym dojazdom je ako šafránu. Jedno z nich nám v budúcnosti dá práve Škoda!

Zdroj: skoda-auto.com

Najkrajší elektromobil sveta?

Na prvý pohľad štúdia Škody s názvom Vision iV pôsobí mimoriadne atraktívne. Karoséria je v súčasnosti v štýle populárnych SUV-kupé, ktoré vyzerajú nielen robustne, ale aj poriadne športovo. Výrazné blatníky a agresívna línia karosérie podčiarkujú, že Vision iV nebude len hranatým elektrickým nákupným vozíkom na kolesách. Už zďaleka žiari špeciálna žltá farba, ktorá je iná, ako všetky ostatné. Viacvrstvová farba obsahuje aj pigmentovanú zlatú farbu, zásluhou ktorej sa karoséria javí ako v iných odtieňoch.

Zdroj: skoda-auto.com

Čo sa týka interiéru, je mimoriadne inovatívny, ale v podstate nemá veľmi cenu ho opisovať. Prečo? Dôvod je jednoduchý. Každá štúdia vyzerá na papieri celkom inak, ako jej produkčná realizácia. V exteriéri sú základné dizajnové prvky často krát aspoň v nejakej miere zachované, interiér takmer vždy prejde civilizovanejšou úpravou. Koncept počíta so 4 cestujúcimi, auto s dĺžkou 4 665 mm však určite pohodlne pojme päticu pasažierov. Poteší aj z praktického hľadiska, 550 l objemu neponúka každé auto.

Zdroj: skoda-auto.com

Zlato pod kapotou

To najzaujímavejšie sa však ukrýva pod kapotou, respektíve pod podlahou. Veľkokapacitná batéria je niečím, vďaka čomu má Vision iV veľkú šancu uspieť medzi masami. Robustné SUV potrebuje dojazd vyšší, ako na dochádzanie do práce. V tomto prípade sa počíta s dojazdom až 500 km, čo je skvelé! Vision iV bude aj poriadne dynamickým vozidlom, na 100 km/h sa dostane už za 5,9 sekundy, maximálka bude 180 km/h. Čo sa týka výkonu, ten bude na úrovni 306 koní. 80% z kapacity nabitia má byť možné dosiahnuť už za 30 minút, tazkže žiadna nutnosť nabíjať auto celú noc. Poteší aj pohon všetkých kolies, vodiči naklonení technológiám budúcnosti ocenia aj prítomnosť najmodernejších asistentov. Napríklad asistent automatizovaného riadenia úrovne 3. Zanamená to, že riadenie vozidla na diaľnici môžete nechať na aute, to sa samo postará o zrýchľovanie, brzdenie, vyhýbanie, predbiehanie, navyše dokáže komunikovať s ostatnými vozidlami s týmto systémom a reagovať na prípadne nebezpečenstvá. Škoda Vision iV je rozhodne zaujímavý koncept, ktorý sa oplatí sledovať!

 

Zdroj: Autobazar.sk, skoda-auto.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda vyvíja elektrické SUV s dojazdom až 500 km!