FOTO: Bratislavský Autosalón včera otvoril svoje brány a my sme pri tom nesmeli chýbať!

50 automobilových značiek, 80 slovenských premiér, krásne dievčatá a bohatý sprievodný program. To všetko čaká návštevníkov v poradí 28. Autosalóna konajúceho sa už tradične v bratislavskej Inchebe. Navštíviť ho môžete až do 29. apríla.

Najväčšie lákadlo = Mercedes-AMG Project ONE

My sme sa na Autosalóne v Bratislave boli pozrieť už včera a musíme skonštatovať, že úroveň sa oproti minulému roku opäť výrazne posunula. Naše prvé kroky smerovali k najväčšiemu lákadlu a zároveň najdrahšiemu autu na výstavisku - Mercedesu-AMG Project ONE. Kombinácia superšportu a hybridnej technológie Formuly 1 nás očarila už na prvý pohľad. Hybrid poháňa okrem 1,6-litrového turbom prepĺňaného šesťvalca (z F1) aj kvarteto elektromotorov. Z 0 na 200 vyšprintuje za necelých 6 sekúnd. Pochváliť sa môže maximálkou prekračujúcou 350 km/h.

Z ďalších debutov na brehu Dunaja možno vypichnúť slovenskú Kiu Ceed, Renault Mégane R.S. či Peugeot 508. Najväčšie zastúpenie má, čo sa premiér týka, Mercedes.

Elektrifikácia i karavany

Trend elektrifikácie je citeľný na celom výstavisku. Popri klasických osobných automobiloch sa na bratislavskom Autosalóne objavilo aj veľké množstvo elektromobilov a hybridných vozidiel. Svoje zastúpenie má na výstave prvýkrát aj ázijská značka elektromobilov ZhiDou.

Na ploche 40 000 m2 nechýba ani pestrá ponuka karavanov a obytných prívesov, čo rozhodne poteší všetkých fanúšikov aktívnych dovoleniek na štyroch kolesách.

Bohatý sprievodný program

Pochváliť musíme aj pestrý sprievodný program. Po úspešnej minuloročnej premiére Detského mini Autosalónu, sa rozhodli organizátori vyhradiť priestor miniatúrnym modelom áut aj tento rok. Ide o originál licencované detské elektrické autíčka, ktoré sú realistickými miniatúrami skutočných vozidiel známych značiek. Dospelí návštevníci si zas môžu vyskúšať simulátor prevrátenia vozidla. Samozrejmosťou sú testovacie jazdy. Tie tento rok ponúkajú modely značiek Hyundai a Nissan. Bratislavský Autosalón vyvrcholí v nedeľu ráno otvorením tuningovej sezóny.

Nasajte atmosféru Autosalónu Bratislava 2018 prostredníctvom nášho fotoreportu:

Zdroj: Autobazar.sk, Incheba.sk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / FOTO: Bratislavský Autosalón včera otvoril svoje brány a my ...