Kríženec Hondy Civic a Dodge Challengera: Mitsuoka M55

Mitsuoka M55. Nenechaj si ujsť japonský muscle car so srdcom Hondy Civic a dušou amerického Dodge Challenger.

Predstav si, že existuje klon amerického Dodge Challengera s technikou japonskej Hondy Civic. Znie to ako bláznivý nápad, ale v Japonsku je možné všetko. Výsledkom zvláštneho nápadu je Mitsuoka M55, unikátny koncept, ktorý ukazuje, ako by mohol vyzerať japonský elektromobil s výzorom populárneho muscle car.

Mitsuoka je firma, ktorá sa špecializuje na repliky slávnych modelov z histórie automobilizmu. Už nám predstavila napríklad SUV Buddy, ktorý sa inšpiroval americkými SUV z 80. rokov, alebo Rock Star, ktorý pripomína Chevrolet Corvette. Teraz sa však pustila do niečoho ešte odvážnejšieho a vytvorila Mitsuoka M55.

Mitsuoka M55 je model postavený na základe 11. Generácie Hondy Civic. Čo ho odlišuje? Má úplne prerobenú karosériu, ktorá napodobňuje Dodge Challenger. Neprehliadneš 4 guľaté svetlá, mriežku chladiča, spojenú kapotu s predným nárazníkom, zadné okno s roletkou, integrovaný spojler a agresívny nárazník. Interiér je v podstate sériový, rovnako ako motor. Pod kapotou sa nachádza preplňovaný 1,5-litrový štvorvalec s výkonom 182 koní.

Mitsuoka M55 je zaujímavý počin, ktorý ukazuje, že spojiť japonský automobil a americký muscle car je dobrý nápad. Má to háčik. Toto je jediný exemplár, ktorý zatiaľ nepoputuje do výroby. Ak by si ho chcel vidieť naživo, zastav sa v tokijskom showroome spoločnosti Mitsuoka, kde je vystavený. Je skutočne krásny, čo povieš?

 

Zdroj foto: mitsuoka-motor.com

Zdroj: mitsuoka-motor.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kríženec Hondy Civic a Dodge Challengera: Mitsuoka M55