Nehoda vodiča z Poľska. Verdikt - Klamať sa nevypláca!

Poľský vodič pri brzdení spôsobil otrasnú nehodu. Následne sa pokúsil policajtov oklamať. Podarilo sa mu to? Je pravda, že lož má krátke nohy?

Muž na Volkswagene ohrozoval účastníkov na danom cestnom úseku, pričom nerešpektoval zákon a koledoval si o problémy. Vodič nebezpečnou jazdou ohrozoval účastníkov premávky. Nezodpovedným riskovaním za volantom spôsobil na poľskej diaľnici nehodu, za ktorú nechcel niesť zodpovednosť.

Seat dostal šmyk a narazil do zvodidiel na ceste. Veľmi nebezpečne vyzerajúca kolízia sa v krajine preslávila ako „prípad cestnej agresie na S7“ a video zo záznamu zverejnil zranený vodič uverejnil na sociálnej sieti. Zranený vodič požiadal užívateľov internetu o pomoc, pretože vodič Volkswagenu z miesta ušiel.

Za nehodu odsúdený Poliak sa snažil na miesto vinníka po nehode miesto seba dosadiť svoju manželku. Nemyslel však na to, že pravda vždy zvíťazí. Pri kontrole údajov o polohe na telefóne ženy sa zistilo, že sa v blízkosti nehody vôbec nenachádza. Za klamstvo môže vodič očakávať oveľa prísnejší trest.

Prípad Jarosława W., obvineného z nehody z augusta 2022 na rýchlostnej ceste S7 medzi Ostródou a Olsztynekom (Varmińsko-mazurské vojvodstvo) skončil na okresnom súde. Okresný súd v Olsztyne vydal v prípade „agresie na ceste“ na ceste S7 pri Olsztyne rozsudok. Súd vyhlásil verdikt 20. marca.

Polícia obvinila Jarosława W. z nedodržania bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a z prečinu ohrozenia bezpečnosti cestnej premávky. Obžalovaný vinu poprel, jazdu vo Volkswagene poprel a nespresnil, kto sedel za volantom. Jarosław W. iba potvrdil, aké telefónne číslo používa.

Fotografie z bezpečnostných kamier v Olsztyne následne zachytili v ten deň osobu za volantom tohto vozidla, ktorá zodpovedá popisu obvineného a potvrdzuje totožnosť. Jeho telefón sa prihlásil na trasu, kde k incidentu došlo.“ Podľa vyjadrenia prokurátora v tomto prípade, Sgt. Daniela Wiertaka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Olsztyne, súd na základe zhromaždených dôkazov určil, že vodičom Volkswagenu bol Jarosław W.

Aký trest súd žiadal? Obeť a jeho obhajca chcú, aby mu bol uložený maximálny možný trest. Polícia žiadala pre obvineného najvyšší trest a 3-ročný zákaz viesť akékoľvek vozidlá. Najvyšší trest je momentálne 30 000 zlotých, v prepočte asi 6 500 eur. Tiež chcú, aby Jarosław W. zaplatil ďalších 1000 zlotých, 214 zlotých a bolo zariadené odobratie jeho vodičského preukazu. Obhajoba  žiadala oslobodenie. Poliak dostal pokutu 15 000 zlotých, v prepočte približne 3 200 eur a 3-ročný zákaz šoférovania.

Wiertak tiež zdôraznil, že spoločenská ujma správania vodiča Volkswagenu je značná. Video z incidentu si pozrelo mnoho užívateľov internetu a široko komentovaná bola aj problematika agresívneho správania na ceste. Policajt tiež zdôraznil, že páchateľ cestnej agresie si bol vedomý toho, že spôsobil kolíziu, pretože svedkovia videli, že na chvíľu zastavil, no následne ušiel. Aký trest navrhuješ za podobné správanie? Arogantných vodičov na cestách pribúda, je čas zvýšiť tresty?

Zdroj: gazetaolsztynska.pl

Zdroj foto: Zrzut ekranu/Twitter

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nehoda vodiča z Poľska. Verdikt - Klamať sa nevypláca!