Žena z Kanady ukradla auto - omylom

Ako sa dá auto ukradnúť omylom? Odpoveď pozná svojrázna žena z Kanady, ktorej sa podaril nevídaný kúsok. Auto ukradla bez akéhokoľvek zlého úmyslu. Stalo sa jej to na základe nešťastnej zhody náhod a vlastnej nepozornosti.

Netradičná "poctivá krádež"

Žena, pôvodom z kanadského Ontária, by mohla byť vyznamenaná titulom zlodej roka. Počudovanie je na mieste. Automobil ukradla aj bez úmyslu krádeže. Podobný skutočný príbeh sa len tak nevidí. Skôr ako krádež roka je to však omyl roka.

Omyl roka

Požičovňa áut s názvom Enterprise Rent-A-Car v Cornwalle sa stala svedkom nezvyčajného príbehu takmer s filmovým scenárom a zápletkou. Žena si v požičovni vybrala čierny Nissan Sentra. Vyplnila potrebnú dokumentáciu a po prevzatí kľúčov sa vybrala na nákup do neďalekého supermarketu.

Nepozornosť vodičky

Tu prichádza zápletka. S nákupom totiž odišla v inom automobile. Zhodou náhod stál vedľa vozidla odomknutý čierny automobil z rovnakého koncernu. V USA a Kanade nie je poctivé zamykanie áut zvykom, tak ako u nás. Bez toho, aby si všimla, že niečo nie je v poriadku, spokojne odviezla nákup domov na cudzom vozidle.

Zdroj: cbc.ca

Čierna vs. čierna

Ako sa to mohlo stať? Policajt MacKay, ktorý celý prípad vyšetroval, opísal konanie vodičky nasledovne. Roztržitá žena pred obchodom videla čierny lesklý automobil. Tieto vlastnosti vyhodnotila ako identické so svojím prenajatým vozidlom a spokojne pokračovala v jazde.

"Zámena áut" formou krádeže

Požičaný Nissan ostal stáť pred predajňou, inému vodičovi však zmizlo jeho čierne Infiniti QX 50 z rokom výroby 2015. Na obranu nepozornej vodičky treba však v prípade zohľadniť istú podobnosť, keďže ide o modely rovnakého koncernu. Obe vozidlá používajú rovnaké kľúče. Úsmevné je, že vodička bez povšimnutia na cudzom vozidle jazdila ďalšie 2 týždne.

Vrátenie kradnutého automobilu

Zlodejka, by si opravila reputáciu tým, že sa jej podarilo automobil ukradnúť a zároveň aj vrátiť. Bol by to pekný záver, ak by vozidlo nepriviezla zlému majiteľovi. Po 2 týždňoch používania vozidlo priviezla majiteľovi, ktorému ani nepatril.

Zdroj: cbc.ca

Všetko odhalila reklamácia

Tu trúfalosť vodičky nekončí. Bláznivý príbeh stále nepovedal všetko. Po 14 dňoch sa jej spokojnosť s vozidlom vyčerpala. Prišla do predajne ohlásiť svoju sťažnosť so zapožičaným automobilom. Požičovňa jej, údajne, požičala špinavý automobil s cigaretovými ohorkami v popolníku. Nepáčilo sa jej aj to, že v kufri boli golfové palice.

Jadro príbehu

Zamestnanec tomu nechcel uveriť a až po osobnej kontrole sa prišlo na to, že žena reklamuje úplne iný automobil, ktorý nebol požičaný ale ukradnutý. Po zistení týchto skutočností si privolal k rozuzleniu situácie pomoc polície. Vodička mala šťastie, že ju privolaný policajt nezatkol a rozhodol sa celú situáciu objasniť. K prípadu nemal slov, za celú svoju viac ako 11-ročnú kariéru sa s podobným prípadom nestretol. Žena sa všetkým zúčastneným stranám úprimne ospravedlnila a celý prípad sa obišiel bez trestného stíhania. Áno, automobil sa dá ukradnúť aj omylom!

Sci-fi krádež

Požičovňa s menom zo známeho sci-fi príbehu zažila skutočnú sci-fi lúpež s nepochopiteľným omylom, ktorý dodnes baví všetkých návštevníkov. Príbeh sa dokonca dočkal uverejnenia na internete a vyslúžil si celosvetovú pozornosť. Je ťažké uveriť, že je niečo podobné vôbec možné.

Zdroj: cbc.ca

Zdroj: Autobazar.sk, cbc.ca, loweringthebar.net

Zdroj foto: cbc.ca

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Žena z Kanady ukradla auto - omylom