75-ročný dôchodca zdvojnásobil výkon svojho R-kového Golfa: Pod kapotou má 600 koní!

S tým, že zdanie môže klamať, sa stretávame vo svete motorizmu pomerne často. Inak to nebude ani v tomto prípade. Na prvý pohľad obyčajný Volkswagen Golf R skrýva pod kapotou poriadnu dávku konských síl. Zabudnite na pôvodný výkon 300 koní, tento Golf ich má presne 2x viac.

Ďalším prekvapením je, že na ňom nejazdí žiaden mladík, ale 75-ročný britský dôchodca Arthur, ktorý si ho dokonca sám aj upravil. Nejde pritom o jeho prvý projekt. Nie je to tak dávno, čo si vytunil BMW M135i, ktorému doprial 560 koní. Teraz jazdí na jednom z najostrejších Golfov R na svete.

R-kový Golf prešiel hneď niekoľkými úpravami. Sériové turbodúchadlo nahradil nový masívny prototyp od spoločnosti Turbonetics + druhé turbo, ktoré si 75-ročný tuner vyrobil sám. Pribudlo aj nové sanie, medzichladič stlačeného vzduchu, na mieru vytvorené palivové čerpadlo a výfukový systém. Motor ostal rovnaký: 2-liter TSI.

Aby sa dokázala popasovať s novým výkonom, upravená bola aj prevodovka DSG. Je schopná veľmi rýchlo meniť rýchlosti napriek tomu, že musí odolávať väčšiemu točivému momentu. Súprava, ktorá je aktuálne v aute, je schopná generovať viac ako 600 koní, ale ich počet bol obmedzený, aby sa dlhodobo udržala spoľahlivosť.

Raz darmo, ak máš raz vášeň pre rýchle autá, ostane ti navždy. V akom aute sa v 75 rokoch vidíte vy?

Zdroj: Autobazar.sk, YouTube.com/LivingLifeFast

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 75-ročný dôchodca zdvojnásobil výkon svojho R-kového Golfa: ...