Ukrajinci začínajú predávať vojenské SUV civilistom!

Konflikt na Ukrajine je niečím, čo mnoho z ľudí ani nevníma, no stále trvá. Na dennej báze sa týka množstva obyvateľov, ktorí v ňom žijú už roky. Nuž a súčasťou vojny je aj vojenská technika. Jedným kúskom z nich je aj Novator, ukrajinské bojové vozidlo. Výrobca sa avšak stretával s netradičnou požiadavkou predaja tohto vozidla aj civilistom. Iste, ostré bojové auto predať nemohli, preto sa Ukrajinci rozhodli vyrábať odľahčenú civilnú verziu.

Pre civilov, ale armáde pomôže

Najskôr treba povedať, že nejde o auto postavené celkom od základu. Ako uviedol portál drom.ru, toto auto si už budete môcť kúpiť aj vy. Novator je postavený na základe Fordu F-550, ktorý je už sám o sebe skutočne poriadne ozrutným vozidlom. V podstate technika je od Fordu, Ukrajinci dodali hlavne pancierovanie a doplnky, ktoré ocenia v boji predovšetkým vojaci, špeciálne jednotky či polícia. Novinka nesie veľmi podobné meno, tým je Novator CV.

Zdroj: news.drom.ru

Nuž a čím sa nová civilná verzia líši? V prvom rade nebude mať až také odolné pancierovanie. Pod kapotou sa nachádza 6,7 litrový 8 valcový motor s poriadnym výkonom 300 koní, čo by bolo dosť aj na hocaký športiak. Prekvapivou je aj maximálka, Výkon je síce extrémny, avšak takéto ozrutné autá majú maximálku často krát veľmi nízku. Ukrajinský Novator CV dokáže uháňať rýchlosťou až 180 km/h! Obor navyše odvezie až 2 tony nákladu, parametre ako skutočné vojenské vozidlo. Problémom nie je ani brodenie vo vode hlbokej 70 cm, samozrejmosťou je aj navijak. Aj ostatná výbava je takmer ako z vojenského špeciálu, nočné videnie, automatické dofukovanie pneumatík či hasiaci systém majitelia ocenia v najextrémnejších situáciách. Cenu ešte nepoznáme, avšak zisk z jeho predaja bude použitý na modernizáciu ukrajinskej armády.

Zdroj: news.drom.ru

Zdroj: news.drom.ru

Zdroj: news.drom.ru

Zdroj foto: news.drom.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ukrajinci začínajú predávať vojenské SUV civilistom!