Jaguar F-type ukazuje facelift spolu s novou verziou V8

Jaguar pokračuje v produkcii svojho športového modelu F-type. Veď by bola škoda vyhodiť z ponuky tak dobré náčinie. Aktuálne prichádza s inovovanou verziou, ktorá môže byť buď ako kupé, alebo ako roadster s dvomi miestami.

Základnou zmenou je zmena vizáže vpredu. Tu je rez naozaj radikálny. Kým doteraz mal F-type skôr vertikálne svetlá, teraz sú naozaj tenké a horizontálne. To spôsobilo, že predok vyzerá ešte širšie ako naozaj je a to F-type patrí medzi tie naozaj veľmi široké autá. Takisto je nová aj kapota s inými prelismi, ale tá zaniká pri samotnej maske chladiča a spomenutých Full LED svetlách.

Foto: Jaguar

Niekoľko zmien vidno aj vzadu. Nové sú ostrejšie razené svetlá, ktoré si zachovávajú LEDkové vnútro. Samotné verzie bude možné rozoznať podľa tvaru spodného difúzora na nárazníku. Iné veci nebolo nutné meniť. Pribudli len niektoré nové dizajny diskov.

Interiér tiež nezaznamenal žiadnu revolúciu. Nový je displej pred vodičom, ktorý zobrazuje aj informácie doteraz zobrazované klasickými ručičkovými ukazovateľmi. Síce tak stráca trochu charakteru, ale nahradzuje ich väčšími možnosťami zobrazenia. Zmenou prešla aj výbava, do sériového stavu sa dostali aj Apple CarPlay a Android Auto. Informačno-zábavný systém sa dokáže sám aktualizovať bezdrôtovo.

Foto: Jaguar

Základný motor sa nezmenil, má stále objem dva litre, stále štyri valce a výkon 221 kW (300 k). Nad ním ostáva v ponuke V6 s kompresorom a výkonom 280 kW (380 k). Najväčšie zmeny sa udiali v ponuke motora V8. Pribudla nová verzia dosahujúca výkon 331 kW (450 k). Krútiaci moment sa dostal na 580 Nm a na stovke je za 4,6 sekundy.

Vrcholom ponuky bude tiež V8 s kompresorovým prepĺňaním, avšak jeho výkon vzrástol o 18 kW (25 k) na 429 kW (575 k). Krútiaci moment je 700 Nm. Ak sú vám hodnoty povedomé, tak toľko mala verzia SVR, z ktorej sa motor posunul aj do bežnejších verzií F-type. Táto verzia bude zvládať šprint na stovku za 3,7 sekundy a maximum má obmedzené na 300 kilometrov za hodinu. Pre túto verziu Jaguar pripravil aj pevnejšie stabilizátory a vlastne všetky časti podvozku boli spevnené.

Foto: Jaguar

Osemvalce budú poskytovať aj možnosť nebudiť ráno susedov. Režim Quiet Start nakopne agregát s nastavením klapiek výfuku na najtichšiu prevádzku. Ticho ostane až kým vodiť nestupí drsnejšie na akcelerátor. Napríklad AMG modely Mercedesu majú inú funkciu, tie nové. Pri štarte stačí podržať pádlo pod volantom a efekt je presne opačný, auto štartuje s najväčším možným randálom.

Pre F-type sa očakáva mierny cenový nárast, ktorý je spôsobený práve vylepšenou výbavou vozidla. Do ponuky sa dostane v priebehu budúceho roka.

Foto: Jaguar

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Jaguar

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Jaguar F-type ukazuje facelift spolu s novou verziou V8