Hyundai stvoril dodávku s výkonom 400 koní na driftovanie!

Hyundai si ešte pred pár rokmi ťažko vedel niekto predstaviť ako športovú značku. Po uvedení niekoľkých vydarených modelov sa Hyundai rozhodol vytvoriť samostatnú divíziu N, zameranú len na športovo upravené modely. Toto je však skutočný extrém, Hyundai sa odhodlal na brutálnu úpravu dodávky.

Hyundai iMax N Drift Bus

Mnoho vodičov miluje univerzálne vozidlá, ktoré vyzerajú nenápadne a plnia si svoju bežnú praktickú úlohu. Napríklad VW Golf v ostrej verzií GTI sa osvedčí pri ceste do práce, rovnako dobre aj na okruhu. Portál motor1 však priniesol bizarnosť, ktorú dala svetu automobilka Hyundai. Je to v podstate upravená dodávka H-1. Nový názov je však poriadne krkolomný, ide o Hyundai iMax N Drift Bus. A je to naozaj poriadne podarený kúsok.

Zdroj: motor1.com

Tento Hyundai dosiahol vysnívané rozloženie hmotnosti 50:50 medzi nápravami. Poháňané sú zadné kolesá, vďaka čomu sa dodávka nestratí ani pri driftovaní. Veľké zmeny sú aj pod kapotou, pôvodný 2,5 litrový 4 valcový motor vystriedal športovo naladený 3,5 litrový 6 valcový motor s úctyhodným výkonom 402 koní! V dodávke! Cestujúci vpredu dostali aj športové sedadlá, ostatní sa musia uspokojiť s novými poťahmi. Vodič si jazdenie väčšmi užije aj vďaka páčkam pod volantom, ktorými môže radiť rýchlosti 8 stupňovej prevodovky. 19 palcové disky, športové pneumatiky aj brzdy len dopĺňajú celkový športový duch dodávky. Tá je celá ladená do svetlo modrej metalízy, ktorá je pre divíziu N charakteristická.

Zdroj: motor1.com

Hyundai iMax N Drift Bus nie je žiaden osekaný prototyp. Poteší, že ide o plne funkčné vozidlo, pojme 8 cestujúcich a takmer 850 litrov batožiny. Nejde teda o dodávku bez interiéru, ale o plne použiteľné vozidlo. Nuž, ak máte veľkú, naozaj veľkú rodinu, tak je to ideálne auto, ktoré uspokojí aj vaše športové ambície. 

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Hyundai stvoril dodávku s výkonom 400 koní na driftovanie!