Ďalšie zlyhanie Tesly: takto (ne)funguje automatické privolanie!

Tesla sa pravidlene objavuje na stránkach motoristických portálov. Niektoré ju chvália, iné ukazujú na jej nedokonalosť. Pravdou je, že Tesla je azda najviac inovatívnou automobilkou súčasnosti, to so si však vyžaduje svoju daň. Tou je, že nie každá technologická inovácia funguje na 100%. A toto je len ďalší príklad.

Zaujímavé, ale nedokonalé. Poriadne!

Tesla disponuje zaujímavou funkciou s názvom Smart Summon. O čo ide? O niečo veľmi jednoduché a v podstate dokonalé. Pomocou mobilu si dokážete svoje auto zavolať k sebe. Ako uviedol portál theverge.com, nie vždy je to prvotriedne.

Túto funkciu si mnoho majiteľov Tesiel pochvaľuje, no sú situácie, kedy nefunguje úplne spoľahlivo. Dokazuje to aj množstvo videí na internete, rovnako ako aj toto. Majiteľ sa snažil privolať si svoju Teslu pred obchodným centrom. Tá sa najskôr pohla suverénne, problém však nastal, keď jej dráhu chcel prekrižovať pick-up. Tesla bez vodiča začala zmätkovať, raz zacúvala, potom sa zas posunula vopred. Napokon sa nepresvedčivo predsa len dostala pred svojho majiteľa. Dodajme však, že majiteľ bol od nej možno na 20 metrov vzdialený a kým ku nemu Tesla prišla, trvalo to takmer 3 minúty. Vodič z bežným autom by bol v aute do pár sekúnd.

Táto funkcia má totiž aj mnohé obmedzenia. Napríklad vodič je za auto napriek svojej neprítomnosti za volantom za neho plne zodpovedný a musí ho mať celú dobu na dohľad. Maximálny dosah je 60 metrov, je to skrátka len zaujímavá technologická vychytávka, ale bez výrazného praktického prínosu. Teraz sa môžeme nad nemotornosťou Tesly aspoň pousmiať, ak to však dotiahne do zdarného konca, môže ísť o naozaj prospešnú funkciu.

Zdroj: theverge.com

Zdroj: theverge.com

Zdroj foto: theverge.com

Zdroj video: theverge.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ďalšie zlyhanie Tesly: takto (ne)funguje automatické privola...