Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer reálne autá!

Rosťa sa grafickému dizajnu venuje už niečo vyše 10 rokov. Od ceruzky prešiel až k 3D modelom a pri pohľade na jeho prácu budete skutočne váhať, či je to fotografia alebo počítačová grafika.

Dokonale ovládať umenie grafiky nedokáže ktokoľvek, no tvrdá práca v kombinácií s talentom priniesla mladému dizajnérovi množstvo zaujímavých príležitostí. Láska k autám tu určite zohrala svoju úlohu a práve vďaka tomu bol Rosťa v minulosti niekoľkokrát ocenený za svoju prácu v rôznych krajinách. Venuje sa najmä virtuálnemu tuningu automobilov, pričom zakaždým sa snaží dbať aj na to, aby automobil mal reálne parametre a mohol jazdiť po bežných cestách. 

Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer reálne autá!

"Při výrobě se vždy snažím myslet na to, aby auta mohli normálně fungovat na cestách. I když jsou některé mé práce nějakým způsobem extrémní, tak i stále dbám na nějakou tu funkčnost."

"Výroba" jedného vytuneného auta mu zaberie približne 5 až 8 hodín, v závislosti od náročnosti projektu, do ktorého sa púšťa. Všetku svoju prácu si nahráva a na jeho YouTube kanáli môžete vidieť naozaj zaujímavé renderované videá virtuálneho tuningu, ktorý je dotiahnutý do dokonalosti. Vskutku pôsobive vidieť, ako dokáže vzniknúť takmer dokonalá realistická vizualizácia.

V súčasnosti je Rosťa študentom Západočeskej Univerzity v Plzni, kde študuje odbor Priemyselný dizajn. Práve tu sa špecializuje na automobilový a transport dizajn, vďaka čomu rozvíja svoje hobby. V rámci štúdia spolupracoval aj s českou automobilkou Škoda, no zatiaľ sa špecializuje na umiestňovanie svojich modelov v rôznych počítačových hrách.

Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer reálne autá!

Interiéry navrhuje len výnimočne, pre potreby školských projektov, nakoľko tie zaberajú veľmi veľa času. Prepracovaný interiér do posledného detailu je náročné dielo, ktoré Rosťa vytvára len výnimočne. 

"Mám v budoucnu určitě v plánu vytvořit svůj vlastní koncept auta, který by měl už vše na 100% vymakané i s interiérem."

Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer reálne autá!Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer reálne autá!Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer reálne autá!

Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer reálne autá!

Rosťova práca je skutočne zaujímavá a my veríme, že jedného dňa uvidíme aj reálne auto z jeho tvorby na našich cestách.

 

Máte aj vy nejaké zaujímavé hobby, prerábate autá alebo pretekáte? Dajte nám o sebe vedieť na náš facebook Autobazar.SK - automobilová inzercia a my o vás napíšeme!

 

Zdroj:

Video: https://www.youtube.com/rpdesigntv

Foto: Rosťa Prokop

Text: Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Fotka alebo grafika? Mladý dizajnér z Česka vytvára takmer r...