Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!

Autá máte radi a takisto ich aj radi prerábate. Rozhodli sme sa priniesť vám seriál príbehov áut, ktoré na ceste bežne nestretnete a ak áno, tak sa stretnutiu určite potešíte. Zaujímavé rarity slovenských ciest majú aj svojich autorov a tu je jeden z nich.

Matúš sa úprave automobilov venuje vo svojom voľnom čase od 19-tich. Jeho rukami prešli už štyri autá a momentálne má svojho "krpca". 

Staručký Fiat 126p, ktorého rok výroby je 1988, si vybral práve preto, že je to v dnešnej dobe viac menej raritka na cestách. Kupované za pár šupiek v hroznom stave by mnohých odradilo, no Matúš sa do prerábky pustil vo veľkom.

Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!

"Ako prvé sa auto vyvarilo, tzn. výmena podlahy, výmena všetkých blatníkov, predne čelo, výmena dverí, teda v podstate pôvodná je iba strecha so stĺpikmi. Pri vyváraní som rozšíril zadne blatníky a spravil nasávače z airboxov zo Škody 120 kvôli chladeniu. Motor je swap z Fiatu Uno 903cc, karburátor EDSR zo Škody 120, zvody 4-2-1 domácej výroby a ako koncový tlmič je použitý univerzálny stredový tlmič. Auto je znížené, ma rozšírené  plechové disky, vpredu 5,5J R12 a vzadu 6J R12."

Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!

Do auta, ktoré kúpil za 200 €, investoval približne 1500 €, no výsledok stojí za to. Auto síce pôvodne malo byť na bežné používanie, no časom zistil, že do dnešnej premávky nie je zrovna bezpečné a ani praktické, vzhľadom na nízky objem nádrže. Auto bolo dokončené na jar tohto roku a Matúš s ním bol už na dvoch tuningových zrazoch.

"Bol som iba na Carate a v Bojniciach. Celú cestu do Piešťan som mal obavy, či sa niečo nepokazí, keďže to bola prvá taká “veľká” cesta pre krpca."

Na Carattuning Party v Piešťanoch sme ho stretli aj my a zaujal nás na prvý pohľad. Zaujímavá prerábka "krpca" stála za to. Posúďte sami!

Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na kompletku!

 

Ak máte radi podobné zábavky, natáčate adrenalínové videá na kolesách alebo chcete ukázať svoju zručnosť pri prerábke áut, kontaktujte nás na facebooku Autobazar.SK a my o vás povieme celému Slovensku!

 

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Foto: Matúš Danko, Braňo Boďa

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Príbehy slovenského tuningu, časť 1.: Fiat 126p prerobený na...