Smejete sa z VW Lupo? Toto má 1 800 koní!!!

VW Lupo je nemeckým miniautom, ktoré určite na prvý pohľad spoznáte. Charakteristické črty však vo verejnosti príliš vody nenamútili. Slabé predaje znamenali krátku, len 7 ročnú existenciu tohto krpca, ktorý mal byť nástupcom Pola, ktoré sa stále zväčšovalo. Všetci však Lupo majú za malé lacné a spratné auto do mesta. Toto dokazuje úplný opak!

Lupo na drag race? Prečo nie?

Pokiaľ máte nejakú víziu a tvrdo za ňou idete, iste ju dosiahnete. Je to pravdou aj pri možno najšialenejších projektoch. Jeden z nich nám priniesla aj stránka motor1. Toto modré Lupo však svoj pôvod celkom dobre maskuje. Uprostred mohutného bodykitu sa črtajú hlavne charakteristické predné svetlomety, inak by ste Lupo poznali skôr len v náznakoch.

Zdroj: motor1.com

Na začiatok zaujímavosť. Asi vás to prekvapí, ale VW Lupo nie je len autom do mesta. Do vienka dostalo aj športovú verziu. Obľúbené VW s 3 čarovnými písmenkami GTI za názvom sú legendami. A vedzte, že aj Lupo bolo ako GTI. V ňom bol pod kapotou 1,6 litrový 4 valcový motor s výkonom 125 koní. Uvedomte si ale, že ide o auto s hmotnosťou pod 1 tonu. To znamená, že aj takéto malé GTI zvládne rýchlosť 205 km/h.

Zdroj: motor1.com

No ale poďme konečne k tomuto monštru. Ide o špeciál postavený výhradne na preteky drag race. Znamená to, že nejde o štandardný športiak a ovládanie je prispôsobené len na jezdu smerom dopredu. Technické riešenie je úplne šialené, v Lupe sú 2 motory z VW Golfu R. Každý motor je spojený so spojkou a kolesami. A nie sú to len štandardné sériové motory, ale brutálne vyladené. Celá súprava tak disponuje výkonom šialených 1 800 koní. Komplexné dynamické parametre tohto extrému nie sú známe, nakoľko s neskutošne širokými pneumatikami sa zameriava len na drag race. Preteky na štvrť míle však zvládne na 9,2 sekundy a v cieli má rýchlosť 260 km/h. Nuž ťažko to opisovať ďalej, pozrite si najextrémnejšie VW Lupo radšej na vlastné oči.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Smejete sa z VW Lupo? Toto má 1 800 koní!!!