Toto je La Finale - Veľkolepá a drahá rozlúčka. Adieu, (ne)zabudnuteľné Bugatti!

Jeden z najstratovejších a zároveň najluxusnejších projektov automobilovej histórie končí. Na Autosalóne v Ženeve sa grandiózne rozlúčil a povedal svoje posledné slovo v medzinárodnej motorovej debate automobilového priemyslu. Posledným modelom s jednoznačným menom: La Finale!

Bugatti Veyron prežilo pomerné krátky 10-ročný život. Od roku 2005 sa celkovo vyrobilo 450 exemplárov, pričom predaj posledných 50 kusov podporili vznikom limitovaných edícii Legends. Bilancia výroby: 300 kupéčiek a 150 otvorených Grand Sport. To koľko je ich po svete vo vlastníctve alebo v predaji nám ostává neznámou.

V základnej výbave osemlitrového šestnásťvalca so 4-mi turbami a výkonom 1000koní dosahuje model maximálnu rýchlosť 407km/h. Aj keď v niektorých edíciách mu výkon zvýšili až na 1200 koní. Inak tomu nie je ani v prípade La Finale. Posledný Veyron Grand Sport, ktorý predviedli v Ženeve je už predaný záujemcovi z Blízkeho východu. Nič prekvapivé - La Finale zrejme putovalo do bájnej zeme super áut, ktorá začína na písmeno E.

La Finale >>>

V Slovenskej inzertnej ponuke máme možnosť siahnuť po dvoch kusoch so silou 1200 koní z roku 2013 a 2015. Otázka, či bude mať model Bugatti Veyron aj slovenského majiteľa je zatiaľ nezodpovedaná. Nepoznáte na ňu odpoveď?

Bugatti Veyron Vitesse WR Edition 1of8, 882kW / 2015

 Toto je La Finale - Veľkolepá a drahá rozlúčka. Adieu, (ne)zabudnuteľné  Bugatti!

Detailne parametre a jeho cenu si môžete bližšie pozrieť v inzeráte autíčka, ktoré dosiaľ najazdilo 430km.

2013 - Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Toto je La Finale - Veľkolepá a drahá rozlúčka. Adieu, (ne)zabudnuteľné  Bugatti!

Tento model z roku 2013 má najazdených 1950km a tiež stále čaká na nového majiteľa.

Zdroj: Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je La Finale - Veľkolepá a drahá rozlúčka. Adieu, (ne)z...