Novým rekordérom na Nordschleife je: sedan z Číny!

Nürburgring, okuh, ktorého meno často vyvoláva zimomriavky. Okruh, ktorý je stelesnením rýchlosti a lámania rýchlostnýh rekordov. Je to miestom, kde sa automobilky predháňajú o to, kto vyrobí najrýchlejšie vozidlo. Často krát sme na okruhu svedkami nehôd, aj jázd bizarných vozidiel. Tento krát tu zavítalo pekné a veruže aj rýchle auto, akurát z Číny.

Západný svet len pozerá

Nordschleife je legendou, na ktorej si rýchlosť merajú tie najväčšie legendy. Rekord okruhu tu má v podstate každá motoristická kategória. Predokolky, zadokolky, štvorkolky, veterány. Teraz sa pozrime na sériovo vyrábané sedany s pohonom predných kolies. Doterajšie rekordy držali autá značiek Renault, neskôr Jaguar. Práve tieto 2 automobilky musí najviac bolieť fakt, že novým rekordérom je čínske auto.

Zdroj: motor1.com

Automobilka Lynk & Co je pre mnohých absolútne neznáma. Prečo? Lebo je z Číny. Doterajším rekordérom bol Jaguar XE SV s časom 07:23,1 s. Lynk & Co s modelom 03 Cyan Concept dosiahol čas 07:20,1 s. Čo sa mnohým nepáči je to, že model 03 Cyan Concept je v podstate športiakom. Nuž a do tejto súťaže sa obvykle zapájajú sériové vozidlá. Sedan od Lync & Co je v podstate sériovo vyrábanou verziou vozidla pre šampionát cestovných vozidiel TCR. Aby toho nebolo málo, tak číňania sa na výrobe podieľali v spolupráci so švédskym pretekárskym tímom a automobilkou Volvo. Obhajujú sa však tým, že auto budú malosériovo vyrábať tiež a na predaj bude v presne takejto špecifikácií. Napriek skepse, ktorú možno mnohí k čínskym autám majú treba uznať, že toto je fakt podarený kúsok. 528 koní, 100 km/h za 4,4 sekundy a maximálna rýchlosť 310 km/h sú parametre, ktoré pred pár rokmi dosahovali výhradne superšporty. A teraz to dá čínske auto!

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com

 

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Novým rekordérom na Nordschleife je: sedan z Číny!