Toto sú najobľúbenejšie autá na svete

Najnovšie údaje analytického portálu focus2move.com ukázali, že najobľúbenejším a najpredávanejším autom na svete nie je SUV ale sedan.

Najobľúbenejším a najpredávanejším autom na svete nie je stále Toyota Corolla. Na druhom mieste sa umiestnil americký pick-up Ford F-Series a na treťom Toyota RAV4.

Dobré časy pre SUV a pick-upy

Druhým najobľúbenejším autom na svete je mohutný americký  pick-up Ford F-Series, ktorého súčasná 13. generácia je vo výrobe od roku  2014. V prvej polovici roka vyšlo na cesty takmer 539 200 týchto vozidiel a iba v júni autosalóny predali takmer 98 000 exemplárov.

Ford F-MaxZdroj: Ford

V segmentu SUV nájdeme ďalšiu Toyotu, konkrétne Toyotu RAV4 s výsledkom 440 600 predaných kusov za prvých 6 mesiacov roka a s 84 700 vozidlami  predanými v júni.

Toyota RAV 4Zdroj: Toyota

Štvrté miesto obsadila Honda Civic, hneď za ňou sa umiestnili ďalšie dve SUV-čka – Honda CR-V a Volkswagen Tiguan. Na 8. miesto postúpila z deviateho Toyota Camry, na 9. z jedenásteho  RAM Pick-up a na 10. z ôsmeho klesol Volkswagen Polo.

Najobľúbenejšie značky automobilov

Toyota posilnila svoju pozíciu najväčšieho výrobcu automobilov s viac ako 4 303 300 automobilov predaných v prvom polroku. Volkswagen je druhou najčastejšie kupovanou značkou na svete (3 125 600 kusov). Tretie miesto patrí Fordu (2 425 100 kusov). Do prvej desiatky patrí aj Honda, Nissan, Hyundai, Chevrolet, Kia, Mercedes a Renault.

Zdroj: Focus2move.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto sú najobľúbenejšie autá na svete