Top 5 kabrioletov a roadsterov do 12 500 € z našej ponuky

Leto je v plnom prúde a teploty, aj keď miestami trochu poklesnú, vytvárajú úvahy o možnostiach schladenia. Takou môže byť práve auto, ktoré je schopné premeniť sa z uzavretého na otvorené. Rozpočet 5-tisíc eur sme už zvládli v článku minule, teraz sa pozrieme na niečo, čo je do hodnoty 12 500 eur. Ako teda minúť tento rozpočet? Možností je veľa, pozrite si našich 5 tipov.

1. BMW 330d Cabrio

Naftový motor do kabria nie je práve prvá voľba, pretože pri otvorenej streche viac počuť prejav agregátu, ale zároveň ponúka aj nízku spotrebu. Ak teda obľubujete výlety do Normandie, či Saint Tropez, tak celú cestu prejdete s nízkou spotrebou a v destinácii len stlačíte čarovný ovládač a pustíte do interiéru viac slnka. Naviac trojka kupé, tejto generácie (E93), disponuje pevnou skladacou strechou. Sledovať jej skladanie je zaujímavé aj po niekoľký krát. Ak naviac auto ponúkne športovejšie prvky balíka M a k nim kombináciu čiernej metalízy a červeného interiéru, razom je neprehliadnuteľné. Inzerát naozaj odporúčame si pozrieť, nie je pravidlo, že ho niekto takto poctivo pripraví, čo sa týka fotiek a aj samotného textu.

https://www.autobazar.sk/18343384/bmw-rad-3-cabrio-330-d-a-t/

Zdroj: Autobazar.sk

2. Mercedes-Benz SL280

Vrcholná trieda roadsterov od Mercedesu bola vždy legendou. Model s kódovým označením R129 síce ponúka aj dve zadné sedadlá, čiže má usporiadanie 2+2, ale dozadu reálne nikoho neumiestnite. Deväťdesiate roky a hranatý dizajn Mercedesov tej doby tu ukazuje svoju najlepšiu formu. Vyzerá perfektne a, ako každé SL z toho obdobia, ponúka aj možnosť pripnúť hardtop, ktorý je v štandardnej výbave aj väčšiny jazdených kusov. Znova je teda možnosť jazdiť aj v zime, ale neodporúčame to kvôli soli a celkovému veku auta. Má predsalen viac ako štvrť storočia. Základný motor jazde bez strechy neprekáža. Nie je síce taký podmaňujúci ako SL500, ale kontakt s okolím je možné užívať si aj s nižším výkonom. Tu je mierny potenciál budúceho rastu ceny, otázka je však ako dlho si ho musíte nechať, aby sa to stalo.

https://www.autobazar.sk/17281682/mercedes-sl-280-roadster-a-t/

Zdroj: Autobazar.sk

3. Audi A5 Cabriolet 2,0 TFSI Quattro

Audi s modelom A5 predviedlo, že vie robiť naozaj pekné kupé. A potom mu urezalo strechu a z kupé sa stalo pekné kabrio so štyrmi sedadlami. Vzadu nie je miesta na rozdávanie, ale núdzovo sa tam niekto odviezť môže. Ak by práve nebolo leto, tak Audi ponúka vo veľa modeloch pohon všetkých kolies Quattro, ktorý sa hodí iných ročných obdobiach. Tradične pre automobilku prichádza aj príjemné pracovisko vodiča. Elegantné tvary, otvorená strecha a motor, ktorý fungoval aj vo vtedajšej verzii Golfu GTI sú teda dobrým receptom.

https://www.autobazar.sk/18054170/audi-a5-cabriolet-2-0-t-fsi-211k-quattro-s-tronic/

Zdroj: Autobazar.sk

4. Jeep Wrangler

Kabriolety nie sú len športové, Jeep tradične vyrába Wrangler, ktorý je možné upraviť na otvorenú verziu. Tu to však nejde stlačením tlačidla. Tu treba rátať s fyzickou námahou. Dať dole soft-top je jedna vec, ale popasovať sa s hardtopom je druhá. Ak začne pršať, tak treba len vydržať a vrátiť sa na miesto, kde prišlo ku otvoreniu strechu a zatvoriť ju. Avšak aj tak má Wrangler všetky predpoklady na zážitok s otvorenou strechou. Plus má peknú farebnú kombináciu a tento kus, ktorý sme vybrali vyzerá v dobrom vizuálnom stave, vrátane bledého interiéru.

https://www.autobazar.sk/18524769/jeep-wrangler-2-5-sport/

Zdroj: Autobazar.sk

5. BMW Z4 2,5i

Nemecká automobilka má zástupcu v každom segmente. Hovorí sa, že práve Z4 je trochu tvrdá na jazdu, ale taká by aj mala byť. Roadster s dlhou prednou časťou a sedadlami až takmer pred zadnými kolesami ponúkne úplne iný pocit z vozidla. Vyváženie bude takmer ideálne. Motor 2,5i nie je úplný základ, ale je to šesťvalec, ktorý ponúka 141 kW (192 k). Možno by bol lepší ešte výkonnejší šesťvalec, ale takmer dvesto koní tiež nie je malá porcia. Naviac, pri tomto kuse je aj hardtop, čo je celkom ojedinelý úkaz.

https://www.autobazar.sk/16855383/bmw-z4-2-5i-hardtop/

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Autobazar.sk

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Top 5 kabrioletov a roadsterov do 12 500 € z našej ponuky