Tesla vie natočiť vandalov, ktorí ju poškodia!

Tesla Model 3 sa nedávno tešila poriadnej pozornosti. Čím? Jednoducho tým, že konečne začala predávať svoju najlacnejšiu špecifikáciu, s ktorou chcela spraviť dieru do sveta. Tesla však v inováciách nezaháľa. Prišla s takzvaným „Sentry Mode”. Čo sa pod týmto tajomným názvom ukrýva?

Zdroj: Tesla.com

V prípade krádeže auta je často problémom vystopovať ho. Alebo ak nájdete poškriabané auto na parkovisku, málokedy sa dopátrate vinníka. A práve na to je funkcia „Sentry Mode” ako stvorená. Tesla monitoruje okolie vozidla. V prípade, že sa v okolí deje čosi podozrivé, systém automaticky zapne nahrávanie z vonkajších kamier a majiteľ tak dostane záznam toho, čo sa v okolí auta dialo.

Zdroj: Electrek.co

Praktický príklad použitia tejto funkcie sa objavil aj na YouTube. Na videu sa nachádza dvojica mužov nebezpečne blízko pri Tesle Model 3. Tá zapla kamery. Jeden z mužov kontroluje dvere na svojom aute a druhý muž s kľúčom za chrbtom zatiaľ poškriabe celý bok Tesly. Dvojica sa potom presunie dopredu, kde ich Tesla nasníma krásne spredu, čo uľahčí ich identifikáciu polícií. Tesle sa potom ešte zopár škrabancov ujde, navyše jeden z dvojice dverami do Tesly udrie poriadnu ranu. Nuž a na rozlúčku ešte zopár škrabancov kľúčom. Na videu nie je vidno poznávaciu značku, no vyše 1 milión vzhliadnutí dáva tušiť, že šanca nájsť vinníkov je celkom veľká. Palec hore pre Teslu, fakt užitočná funkcia. Navyše keď škoda prevýšila 2 000 dolárov, páchateľom hrozí prísnejší trest.

Zdroj: Electrek.co

Zdroj foto: Tesla.com, Electrek.co

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesla vie natočiť vandalov, ktorí ju poškodia!