Nová Škoda Kamiq aj ako ostré GT?

Škoda v poslednej dobe s novými modelmi nezaháľa. Za posledné obdobie sme sa dočkali niekoľkých celkom nových modelov. Navyše Škoda sa neobracia len na jednom fronte. Významne expanduje aj v Číne. A práve pre túto ďalekú krajinu pripravuje ďalšiu novinku.

Iný Kamiq

Nedávno sa objavili podrobnejšie informácie o horúcej novinke, SUV Kamiq, ktoré sa začne predávať u nás. Lenže pod rovnakým názvom sa v Číne istá Škoda predáva už rok. Je celkom iná, ako pripravovaná európska Škoda Kamiq, rovnaký je len názov. Tá čínska sa aj dizajnovo ponáša na Kodiaq a Karoq, európska Škoda Kamiq bude inšpirovaná skôr koncepčným modelom Vision X. Lenže Čína dostane niečo, čo my nie.

Zdroj: indianautosblog.com

Šťastná Čína sa môže tešiť na športovejšiu alternatívu. Lenže nepôjde o úplne športové vozidlo, skôr len štandardnú verziu s jemne športovejším nádychom. Bude sa jednať o SUV kupé a športové písmenká GT tak budú hlavne kvôli vzhľadu. Veľké podrobnosti ešte nevieme, snáď len to, že na zadných dverách vystrieda nápis Škoda doterejšie logo značky. Rovnako sa očakáva aj znížený podvozok, športovejší volant, športovo ladený interiér. Motorickým základom by mal byť 81 kW 1,5 litrový 4 valcový motor. Dá sa však predpokladať, že si cestu pod kapotu nájde aj výkonnejší agregát, keďže by malo ísť o športový model. Na nejaké stovky koní ale môžeme zabudnúť, tu pôjde hlavne o dizajn.

Zdroj: indianautosblog.com

Zdroj: Autobazar.sk, indianautosblog.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nová Škoda Kamiq aj ako ostré GT?