Nová generácia Mazdy 3 sa predstavuje!

Mazda sa v súčasnosti raduje z pomerne vysokej obľuby. Ťaží hlavne z kvality a nadčasového dizajnu. Ten, kto chce športovo ladené dobre vyzerajúce auto na každý deň, nespraví Mazdou chybu. Vzhľadom na to, aký veľký priestor záujemca potrebuje si už len vyberá z modelov 3, 6 alebo napríklad CX-5. Najnovšie sa aj populárna Mazda 3 dočkala nástupcu, novej generácie.

Agresívna ako doteraz, možno ešte viac

Mazda 3 v novej generácií je autom dvoch tvárí. Pri pohľade spredu nájdete na prednej maske mnoho podobností s aktuálnou generáciou. Zadná strana je však kompletne prepracovaná. Celkovo sa drží v duchu dizajnérskeho jazyka Kodo.

Zdroj: autocar.co.ukZdroj: autocar.co.ukZdroj: autocar.co.uk

Pozrime sa do interiéru. Mnoho prvkov je podobných, ako u súčasnej generácie, poteší však veľký 8,8 palcový displej už v základe. Okrem toho je zrejmý aj posun v kvalite. Lepšie spracované plasty a kompletne celý interiér pôsobia dojmom prémiovosti. Je to pravda, Mazda sa snaží posunúť ďalej a priblížiť sa k prémiovým automobilkám. Treba uznať, že sa jej to s najväčšou pravdepodobnosťou aj podarí.

Zdroj: autocar.co.ukZdroj: autocar.co.uk

To najlepšie pod kapotou

Už dávnejšie máme informácie o tom, že Mazda vyvinula benzínový motor, ktorý je princípom spaľovania veľmi blízko k dieslom. U nás budeme mať k dispozícií na výber z 1,5 alebo 2-litrového benzínového motora. V zámorí dostanú zákazníci aj 2,5- litrový rýdzo športový agregát. Čo sa týka nafty, tá bude vyslovene európskou záležitosťou. 1,8-litrový naftový motor sa bude určite tešiť veľkej obľube. Nejaké údaje máme o 2-litrovom benzínovom motore, sú však len veľmi orientačné. Máme však počítať s výkonom okolo 190 koní, čo je veľmi zaujímavá hodnota. Okrem toho bude prítomný aj podporný hybridný systém, ktorý by mal podľa automobilky znižovať spotrebu 30 %. V prípade športovej jazdy o 20 %. Z technologických vychytávok spomenieme monitorovanie únavy vodiča, prípadne systém autonómneho riadenia v kolónach. Na záver len údaj o začiatku predaja, novú Mazdu 3 si budete môcť zakúpiť už od jari budúceho roka.

 

Zdroj: Autobazar.sk, autocar.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nová generácia Mazdy 3 sa predstavuje!