SUV s najlepším zrýchlením dá 100km/h za 2,3 sekundy!

Extrémne zrýchlenia sú obvykle doménou superšportov. Nie je to tak dávno, kedy dosahovali tie najrýchlejšie superšporty sveta hranicu 100 km/h za 6 sekúnd. Doba pokročila a hranice nemožného sa posúvali smerom nadol. Dnes to za 6 sekúnd zvládne aj množstvo áut, o ktorých by ste ani nepovedali, že sú športové. Napríklad niektoré SUV-čka. Ak vezmeme do úvahy kúsky, ktoré boli navyše dodatočne vylepšené, ponuka je skutočne extrémna. Hlavne ak ide o úpravcu Hennesssey.

Jeep športiakom?

Automobilka Jeep sa už od svojho zrodu stala synonymom pre mohutné off-roady, ktoré svet prekvapovali svojimi excelentnými vlastnosťami v teréne. Dnes šli skôr cestou komfortu a luxusu. Jeep Grand Cherokee je jedným z najpopulárnejších vozidiel značky. Vzhľadom na svoju obľúbenosť vyslúžil špeciálnu upravenú verziu Trackhawk, ktorý svojimi parametrami zahanbí aj rýdze športiaky. 717 koní, zrýchlenie na stovku za 3,5 sekundy a maximálka 289 km/h. Niečo takmer nepredstaviteľné pri zvážení, že sa jedná o mohutné SUV-čko. Aj toto sa dá posunúť ešte ďalej.

Špecialistom na extrémne úpravy je slávna spoločnosť Hennessey. Na sériový 8 valcový motor prirobili obrovský, 4,5 litrový kompresor, nová hlava valcov, sanie, upravená riadiaca jednotka a mnoho iného. Snaha však stála za to. Jeep Grand Cherokee z dielne Hennessey disponuje výkonom 1 216 koní! 100 km/h za 2,3 sekundy, to nezvládajú ani najrýchlejšie autá sveta! Nuž a maximálka sa zvýšila na 321 km/h. Vcelku prekvapivou je ale cena. V prepočte ide o necelých 155 000 €. Áno, je to ohromný peniaz, ale na auto s takým výkonom a silou ide o viac než prijateľnú čiastku.

Zdroj: Autobazar.sk, motor1.com, YouTube.com/Hennessey Performance

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / SUV s najlepším zrýchlením dá 100km/h za 2,3 sekundy!