Mazda MX-5 s kapotou Chevroletu Corvette? Vyzerá fantasticky!

Mazda MX-5 je pre mnohých jedným z najlepších áut na svete. Je to živý dôkaz toho, že k zábavnému autu nepotrebujete stovky koní. Stačí hravé komunikatívne auto, ktoré pri jazde vyčarí úsmev každému. Okrem zábavy je rovnako podstatná aj kvalita, ktorú Mazda svojim zákazníkom vedela dať vždy. Nuž a do netypickej úpravy sa pustila ďalšia japonská firma, Mitsuoka. Pozrime sa na jej dielo bližšie.

Zdroj: topgear.com

Mustangy, Jaguare a Chevrolety

Japonská spoločnosť sa zameriava na fakt bizarné prestavby bežných vozidiel na oveľa exkluzívnejšie kúsky. Respektíve dáva na bežné autá atraktívnejšie karosérie. Nissan Micra tak bol prerobený na Jaguar S-Type, neskôr si vzali na mušku Mazdu MX-5. Jedna z úprav sa zamerala na prestavbu na Jaguar XK120, Ford Mustang či v tomto prípade na Chevrolet Corvette. Treba povedať, že táto prestavba dopadla na výbornú.

Zdroj: topgear.com

Mazda MX-5 má novú karosériu, ktorá na ňu padne ako uliata. Iste, nejde o originálnu karosériu z Corvetty, ale o výraznú inšpiráciu. Zaujímavé je, že karoséria je spojením moderného s históriou. Nájdete tu retro prvky, napríklad výrazné chrómovanie, avšak aj mnoho moderných tvarov. Celok pôsobí až podozrivo harmonicky, mnohým sa bude toto auto páčiť určite ešte viac, ako originál. A čo vám?

Zdroj: Autobazar.sk, topgear.com, YouTube.com/AutoNews Creative

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mazda MX-5 s kapotou Chevroletu Corvette? Vyzerá fantasticky...